Dűne – 36 millió dollárral debütál nemzetközi szinten

MOZI HÍREK – A 2021-es Dűne valószínűleg hosszú idő óta a legvadabb és legfurcsább mozibemutatót produkálja, hiszen mindenhol ott van.

 

A Dűne rögös utat járt be a mozibemutatóig. Először is a Covid-19 teljesen kisiklatta a film eredeti megjelenési terveit. Egy évet csúszott, aztán volt egy kis vita a Legendary és a Warner Bros között, amikor a Warner Bros úgy döntött, hogy a filmet az HBO Maxra teszi, és a mozis bemutatóval egy időben kezdik el vetíteni.

Most úgy tűnik, hogy bizonyos tengerentúli piacok egy hónappal korábban kapják meg a filmet, mivel a film már 36 millió dollárt hozott 24 piacon, köztük Oroszországban, Belgiumban, Dániában, Németországban, Norvégiában, Svédországban, Ukrajnában, Hongkongban és Szingapúrban. Ezeken a területeken az IMAX látogatottsági rekordokat is megdöntötte, és az IMAX első számú filmje volt.

A Dűne az észak-amerikai piacon csak október 22-én kerül a mozikba és az HBO Maxon, a tengerentúlon azonban ígéretes kezdéssel indul. „Gyakorlatilag az összes piacon”, ahol megjelent, az első helyen végzett.

Remélhetőleg a jó hírek nem maradnak el, és ha a Dűne minden következő hónapban, 2021. október 22-én kerül a mozikba, akkor a film elsöprő siker lesz, és remélhetőleg a folytatás is zöld utat kap, hiszen a film csak az eredeti könyv első része.

 

Forrás: IGN 

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu