Jesse Eisenberg Lex Luthor lehetséges jövőjéről a DC-Univerzumban

Jesse Eisenberg Lex Luthor lehetséges jövőjéről beszélt egy új interjúban. A színész a Ben Affleck-féle Batman-verzióban való esetleges részvételéről is ejtett pár szót.

 

A Lex Luthort alakító Jesse Eisenberg azt mondja, szívesen újra eljátszaná a szerepet egy új DC-filmben, ahogyan bármelyik másik szerepét a karrierjéből, de ez nem csak rajta múlik. Eisenberg korábban a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című filmben debütált az ikonikus főgonosz szerepében. Az Igazság Ligája moziváltozatának posztkreditáló jelenetében újra eljátszotta a szerepet, legutóbb pedig az HBO Max idén megjelent négyórás „Snyder Cut” című filmjében volt látható.

 

 

Zack Snydernek nagy tervei lehettek Eisenberggel, amikor az Igazság Ligáját fejlesztette, de ezek nem valósultak meg. Azt is elmondta, hogy az Acélember 2-ben több Lex Luthor-os jelenet szerepelt volna. Jelen állás szerint Lex jövője a DCEU-ban bizonytalan, és Eisenberg ugyanúgy a sötétben tapogatózik, mint mi mindannyian, ami ezt illeti. A ComicBookMovie.com-nak adott nemrégiben készült interjújában Eisenberg a következőket mondta, amikor arról kérdezték, hogy visszatérhet-e egy nap Lex Luthor szerepébe.:

„Umm… [Nevet] Valószínűleg én vagyok az utolsó ember, aki tudja a választ erre a kérdésre, mert nem tudom, hogyan hozzák meg ezeket a döntéseket. Tudod, én színházi háttérrel rendelkezem, ahol kétszázszor játszol el egy darabot, és úgy érzed, hogy az utolsó előadásra már kezdesz belejönni. Bármelyik karaktert szívesen eljátszanám újra. Miután véget ér egy film, a színészek általában egymás felé fordulnak, és azt mondják: „Ó, most már végre tudom, mit csinálok, és értem, mi volt a célom [a szerepem]”. A színészek tapasztalatom szerint szeretnek újra szerepet játszani, de az a bizonyos szerep nem rajtam múlik. Biztos vagyok benne, hogy csinálhatnék valahol egy egyszemélyes előadást, de senki sem akarná, tudod…”.

A The Batman fejlesztésének korai szakaszában az volt az elképzelés, hogy a film a DCEU folytatásaként szolgáljon. Eredetileg Ben Affleck volt a társíró, rendező és főszereplő, aki a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című filmben játszott szerepét vette volna át. Miután Ben Affleck 2019-ben kiszállt a projektből, a rendező Matt Reeves és az új sztár, Robert Pattinson új elképzelése alapján átdolgozták azt. A film egy önálló univerzumban játszódik, és nincs nyilvánvaló kapcsolata a DCEU-val.

 

 

Az Igazság Ligája moziváltozatában Jesse Eisenberg Lex Luthorja egy különleges módon tűnt fel. A jelenet módosított változata szerepelt Zack Snyder Justice League című filmjében, ami látszólag a karakter szerepeltetése volt a Batfleck-filmben, amely soha nem készült el. Eisenberget közvetlenül a The Batmanről kérdezték, és arról, hogy voltak-e korai tervek a részvételére. Mint a színész kifejtette, ha voltak is, nem tudott róluk: „Ó, igen. Igen, persze. Ha voltak is [tervek], nem tudtam róluk. Egyébként lenne egy remek anyagom, de nem tudtam róla!”

2019-ben Eisenberg elmondta, hogy „1000 százalékban” érdekli, hogy újra eljátssza a szerepet, ha lehetőséget kapna rá. Hozzátette: „Igen, természetesen. Igen, annyira szerettem. Úgy értem, én voltam a világ legfélénkebb gyereke. Eljátszani egy ilyen gonosz, extravagáns karaktert, felemelő érzés. Valószínűleg nem fogok még egyet csinálni. Nem tudom, hogy csinálnak-e még egyet, amiben én is benne lennék. De imádtam. Nagyszerű volt. Annyira örülök, hogy megcsinálhattam.”

Csak elképzelni tudjuk, mit láthattunk volna még Lex Luthorból, ha Zack Snyder folytatta volna az Igazság Ligája-trilógia terveit. Mivel a Warner Bros-nál nem tervezik, hogy Snyder visszaállítja a SnyderVerse-t, az esélyek szerint Eisenberg ideje a szerepben talán véget ért. Mégis, a DC-Világ olyan folytatásokkal halad előre, mint az Aquaman és az Elveszett királyság, valamint a tervezett Wonder Woman 3, így bármikor elképzelhető, hogy a karakter egy nap újra feltűnik.

Forrás: Comic Book Movie

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu