Menu

Sony Pictures elnöke: „A tévés, filmes műfaj a tetőpontjára ért, a játékokban van növekedési lehetőség”

Ez egy elég merész idézet Tony Vinciquerrától, aki amúgy a Sony Pictures elnöke és vezérigazgatója…

 

A VGC tudósított Vinciquerra beszédéről, amit a Bank Of America Merrill Lynch Media, Communications  & Entertainment konferenciáján tartott szeptemberben. Itt egy olyan kérdést kapott, hogy a filmes iparban tervez-e még további felvásárlást. Az ő válasza pedig nem éppen a filmes iparról szólt, ezért nem is nagyon passzol a filmes hírek közé a téma…

Vinciquerra szerint a hagyományos televíziós és filmes médium elérte a tetőponját. Így ebben nem lát lehetőséget a komolyabb növekedésre. Ezért is gondolja úgy, hogy a videojátékos iparban lát új növekedési lehetőségeket, és szerinte a Sony-nál jobb pozícióban senki más nincs, aki kihasználhatja ezt. (Ezzel értelemszerűen a PlayStation Studiosra utalt, azaz házon belül maradt…)

Hozzátette, hogy a játékiparban további konszolidációt tervez a Sony, de valamivel kevesebbet tőlük, azaz a Sony Picturestől is látni fogunk. Ettől függetlenül Vinciquerra azt mondta, hogy túl sok filmes stúdió van, és emiatt egy, esetleg kettő eltűnhet a következő öt-tíz éven belül. Ezután megismételte, hogy a terjeszkedési, felvásárlási területet a játékipar üzletágában látja.

Ez alá is húzza, amit a Sony többször is mondott korábban: össze szeretné hozni a szórakoztató ipar filmes és videojátékos ágazatait, és emiatt is törekszik arra, hogy például az Unchartedből, a Ghost of Tsushimából, a The Last of Usból, vagy a Twisted Metalból is készül filmes/televíziós adaptáció. A cég azért is van egyedi helyzetben, mert fordítva is meglépheti ezt: a Marveltől (Disney-től) megteheti, hogy a Spider-Man vagy a Wolverine (magyarul Pókember, Farkas) IP-kből játékadaptációkat készíthessen, hogy ezek PlayStation-exkluzívként jelenhessenek meg.

És azt is megerősítette Vinciquerra, hogy a PlayStation Studios további felvásárlásokra készül. Legutóbb például a Firesprite jutott be a csapatba (és ők elég erősen dolgoznak több projekten is, írtunk róla). Következőnek talán a Bluepoint Games csatlakozhat, erről is szó volt már egy baki miatt…

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu