Sony Pictures elnöke: „A tévés, filmes műfaj a tetőpontjára ért, a játékokban van növekedési lehetőség”

Ez egy elég merész idézet Tony Vinciquerrától, aki amúgy a Sony Pictures elnöke és vezérigazgatója…

 

A VGC tudósított Vinciquerra beszédéről, amit a Bank Of America Merrill Lynch Media, Communications  & Entertainment konferenciáján tartott szeptemberben. Itt egy olyan kérdést kapott, hogy a filmes iparban tervez-e még további felvásárlást. Az ő válasza pedig nem éppen a filmes iparról szólt, ezért nem is nagyon passzol a filmes hírek közé a téma…

Vinciquerra szerint a hagyományos televíziós és filmes médium elérte a tetőponját. Így ebben nem lát lehetőséget a komolyabb növekedésre. Ezért is gondolja úgy, hogy a videojátékos iparban lát új növekedési lehetőségeket, és szerinte a Sony-nál jobb pozícióban senki más nincs, aki kihasználhatja ezt. (Ezzel értelemszerűen a PlayStation Studiosra utalt, azaz házon belül maradt…)

Hozzátette, hogy a játékiparban további konszolidációt tervez a Sony, de valamivel kevesebbet tőlük, azaz a Sony Picturestől is látni fogunk. Ettől függetlenül Vinciquerra azt mondta, hogy túl sok filmes stúdió van, és emiatt egy, esetleg kettő eltűnhet a következő öt-tíz éven belül. Ezután megismételte, hogy a terjeszkedési, felvásárlási területet a játékipar üzletágában látja.

Ez alá is húzza, amit a Sony többször is mondott korábban: össze szeretné hozni a szórakoztató ipar filmes és videojátékos ágazatait, és emiatt is törekszik arra, hogy például az Unchartedből, a Ghost of Tsushimából, a The Last of Usból, vagy a Twisted Metalból is készül filmes/televíziós adaptáció. A cég azért is van egyedi helyzetben, mert fordítva is meglépheti ezt: a Marveltől (Disney-től) megteheti, hogy a Spider-Man vagy a Wolverine (magyarul Pókember, Farkas) IP-kből játékadaptációkat készíthessen, hogy ezek PlayStation-exkluzívként jelenhessenek meg.

És azt is megerősítette Vinciquerra, hogy a PlayStation Studios további felvásárlásokra készül. Legutóbb például a Firesprite jutott be a csapatba (és ők elég erősen dolgoznak több projekten is, írtunk róla). Következőnek talán a Bluepoint Games csatlakozhat, erről is szó volt már egy baki miatt…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu