Menu

Több Xbox-kontrolleren is egyszerűsödni fog az eszközváltás [VIDEO]

A jelenleg csak az Xbox Series X és az Xbox Series S párosára tervezett kontrollereken levő funkció hamarosan több Microsoftos irányítóeszközön is működni fog.

 

Röviden ez a funkció azoknak a játékosoknak tud kifejezetten hasznos lenni, akik több platformon is játszanak a felhőből, ugyanis két gombnyomással lehet azonnal váltani a konzol (jelenleg ez értelemszerűen az Xbox Series duó), a PC, illetve a mobil között váltani, hogy azon nyúzhassuk tovább azt, amit elkezdtünk. Például munkából hazafele mobilon elkezdünk valamit, de aztán otthon a TV-nken folytatnánk: ehhez tud nagy segítség lenni a redmondiak elképzelése.

A lentebb megtekinthető videón Jason Shield, az Xbox senior terméktervezője mutatta be, hogy miként is működik a funkció, ami hamarosan a Bluetooth-kapcsolattal rendelkező Xbox One, az Elite Series 2, illetve az Adaptive kontrollereken is elérhető lesz, és ez egyszerűsíteni is fog. Jelenleg a PC és az Xbox között válthatunk. PC-n lenyomva kell tartani a Connect gombot a kontrollere, majd két gombnyomással válthatunk az Xboxra. Ezen fog egyszerűsíteni a frissítés (ami ugye több kontrollerrel is megtolja a támogatott hardverek listáját).

A frissítés már lassan elérhetővé válik az Xbox Insidereknek, azon belül is az Alpha Skip-Ahead vagy Alpha felhasználóknak (ez amúgy bevált folyamat, hogy először csak kisebb körben zajlik a tesztelés, és csak utána jön a nyilvános rajt; a konzolok firmware frissítései is ezt a metódust követik). A firmware új verziója a Microsoft szerint elhozza a Bluetooth Low Energy támogatást, ami jobb támogatottságot jelent az eszközök között, és a párosítás is javulni fog. A telepítés után a firmware a kontrollereknek lehetővé teszi, hogy egy Bluetooth és egy Xbox Wireless hostot megjegyezzen.

Jön a DLI is: a Dynamic Latency Input reszponzívabb játékélményt jelent, így csökkenni fog (vagy akár meg is szűnik) a kontrolleres lag: szinte azonnal meg is történik a játékban az a cselekedet, amit mi a kontrollerünkön kérünk.

Forrás: VG247

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu