Diablo II: Resurrected: örülni fogunk a teljesítménynek; a Switch verzió is jó

Rob Gallerani (az elsődleges tervező) és Kevin Todisco (a vezető grafikus mérnök) szerint nem lesz panasz sehol sem a Diablo II felújított kiadásának teljesítményére.

 

Gallerani a VentureBeatnek adott interjújában azt mondta, hogy még a Nintendo Switch-en is jó teljesítményt mutat fel a játék, és ő főleg hordozható módban szeret játszani. Az összes konzol esetében az élmény volt a cél, nem pedig az, hogy úgy hasson mondjuk a PlayStation 4-es verzió, hogy egy egyszerű PC-ről átportolt élmény legyen.

Azt akarták, hogy minden konzolon az annak megfelelő verzió szülessen. A Nintendo Switch-en sok dolgot meggondoltak, főleg a hordozható módban történő játék miatt. Minden sokkal kisebb lett. Mekkora a betűtípus? Hogyan vannak a dolgok elhelyezve a képernyőn? Ilyesmikre koncentráltak, hogy a platform erősségeire törekedve maradjon jó és stabil az élmény. (A felbontás is kisebb lesz, de ez magától értetődő…)

Todisco szerint ugyanez a 3D-s látványvilágra is vonatkozik. A kisebb kijelzőre szabták az élményt, de a kijelzőt ugye nagyobbra is válthatjuk, ha dokkoljuk a Switch-et. Minden platformnál a legjobb, egyedi élmény kivitelezését tűzték ki célul, és szerinte a Nintendo Switch verzió nagyon jó lesz, és nem csak azért, mert húsz év után először hordozható élményként is át lehet élni a Diablo II-t.

A natív PlayStation 5 és Xbox Series verziókról azt mondta, hogy ezeknél a szép grafika volt az elsődleges. Itt pedig az volt a cél, hogy a lehető legszebben nézzenek ki, mert ezzel azokat a platformokat képviselhetik. Úgy látja, hogy igazán örülni fogunk a Diablo II: Resurrected next-gen verzióinak, mert a legjobb vizuális élményt ezek fogják nyújtani. (Kivéve, ha elég erős PC-nk van, mert azért ott lehet még csavarni a részleteken…)

Gallerani az Axiosnak pedig az Activision Blizzard ellen indult perekről is beszélt. Számára aggasztó volt ezeket hallani, és ő támogatni akarta a kollégáit. Úgy véli, hogy aki meg szeretné ennek ellenére venni a Diablo II: Resurrectedet, tegyen úgy, ami szerinte a jó lépés lenne. Ebből a kiadásból kivették az éjjeli klubból épp kilépett női amazonharcosokat: áttervezték őket a megfelelő kinézetre. A csapat eltöprengett saját magával kapcsolatban a per nyilvánosságra hozása óta, és sok pozitív dolgot hallottak, de úgy látja, hogy nincs mentség: folyton fel kell tenni a kérdéseket.

A Diablo II: Resurrected szeptember 23-án jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re.

Forrás: WCCFTech, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu