Quantic Dream-hírek: Montrealban készül a Star Wars? Egy pert elbuktak

A Quantic Dream francia stúdió ikszet játszott a bíróságon: egy rágalmazásos pert megnyert, de egy másikat elbukott.

 

Kezdjük magával a játékkal, amiről néhány napja már írtunk. A Kotaku kibővítette a Star Wars-játékkal kapcsolatos pletykákat: szerintük David Cage-ék nem az eddigi, filmszerű stílusra fognak építeni a harcokban, így a QTE-k helyett egy hagyományosabb rendszerrel üthetnénk le a ránk támadókat. Akár egy nyílt világú, multiplayeres stílus felé is kikanyarodhat a Quantic Dream, ami nem lenne meglepő, ugyanis Cage korábban nem zárta ki a WCCFTechnek adott interjújában, hogy nyílt világú játékot készítsen…

A játékon állítólag az új, montreali stúdió dolgozik a kanadai Quebec tartományban, de a Kotaku több forrása szerint akadályokba ütköztek. A francia stúdió engine-je elavult, és vannak, akik a játékmenet helyett továbbra is a történetre koncentrálnak (azaz a stúdión belül régimódi gondolkodásúak is vannak, akiket még meg kellene győzni). A pletykát kirobbantó Tom Henderson pedig a Twitteren hozzátette, hogy nagy eséllyel a Unit Image jóvoltából egy teasert kaphatunk. Ők korábban rengeteg játék trailerén dolgoztak (példák? God of War, Far Cry 6, Beyond Good & Evil 2, Call of Duty Infinite Warfare, For Honor, Ghost Recon Breakpoint, Baldur’s Gate 3, Death Stranding…). A Disney engedélyére várnak csak…?

A kínai NetEase-től 2019-ben befektetést kapott Quantic Dream (ami így az önkiadásra és a mások által fejlesztett játékok kiadására is törekedni fog függetlenként) korábban perre vitt két francia publikációt, a Le Monde-ot, illetve a Mediapartot, miután ők a stúdió munkahelyi szennyesét (érdekes módon egy harmadik sajtóorgánum, a Canard PC nem volt az ügy része!). Ezzel kapcsolatban ítélet született (az ügyet az évek folyamán mi is nyomon követtük). A Solidaires Informatique és az STJV, két, francia szakszervezet tájékoztatott minket arról, hogy a Mediaparttal szemben Cage-ék elvesztették a pert (ők nem voltak bűnösek), ám a Le Monde a bíróság szerint rágalmazást követett el. A döntés szeptember 9-én született, és egyik fél sem nyilatkozott ezzel kapcsolatban.

Az SJTV (játékipari dolgozók szakszervezete) nyilatkozata szerint ők örülnek a Mediapart győzelmének, mert a bíróság elismerte az újságíró jóhiszeműen elvégzett munkáját és komolyságát. A Le Monde el lett ítélve, és nekik meg kell vizsgálniuk ezt a zavaró aszimmetriának okait. Úgy látják, hogy a kifejezés szabadságában ez egy visszalépés, és ez árt a szexizmus, a szexuális zaklatás, illetve az elítélendő munkakörülmények áldozatainak, kedvezve a munkaadónak, aki minden erőforrását a vádaskodások elnémítására szánja. Hozzátették, hogy a bíróság a cikkek tartalmának igazságtartalmára nem hat ki. Az ítélet kitért a személyes gyűlöletkeltés hiányára, ami a Quantic Dream egyik központi vádja volt, és szerintük most lenne itt az ideje a stúdió vezetőségének, hogy a kommunikációs, illetve félelemkeltésre törekvő manővereit leállítsa.

Úgyhogy nem teljesen jött ki győztesen az ügyből a stúdió…

Forrás: WCCFTech, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu