Horizon, Fable és Battlefield-fejlesztőkkel erősít egy új IP-hez az Amazon Games

Az Amazon Games talán elkezdi komolyabban is a játékiparban a próbálkozásait.

 

Az Amazon (és mondjuk ki bátran, a Google) esetében ott a pénz, de a know-how hiánya miatt nem érnek el eredményeket a játékiparban. Ennek változásait már elkezdtük tapasztalni (az, hogy egy ex-Ubisoftos vezette csapat Montrealban elkezdett valamit, talán már erre utal), de azért itt sem lehet azonnalinak mondani azt, ahogy Jeff Bezos cége szárnyra kel a játékalkotás folyamatában.

Az Amazon Games viszont bejelentette, hogy egy brit indie stúdió, a Glowmade alkotását ki fogja adni. Ez egy új IP lesz egy kisebb, huszonöt főből álló stúdiótól, de akik ott dolgoznak, eléggé patinás CV-vel jöttek ide, ugyanis a Horizon Zero Dawnon, a Fable-n, a LittleBigPlanetet, vagy a Battlefield sorozaton is dolgoztak a csapat tagjai. (A stúdiótól korábban az EA Originalshoz köthető RustHeartot hallottuk.)

A Hlowmade új projektje egy kreatív, online, kooperatív élmény lesz. Christoph Hartmann, az Amazon Games alelnöke szerint a cég elkötelezett, hogy a műfajában legjobb játékokat megtalálja és kiadja. Számukra mindegy, hogy AAA stúdiótól vagy szenvedélyes, független csapattól származik a kérdéses játék. A Glowmade egy veterán fejlesztőkből álló csoport, aminek megvan a kreativitása és a tapasztalata ahhoz, hogy a játékosok által szeretett játékokat hozhasson létre. A cég izgatott, hogy ezzel a tehetséges stúdióval dolgozhasson, mert az Amazon Games a legjobb játékélmények elhozására törekszik.

Jonny Hopper, a Glowmade vezetője hozzátette, hogy a csapat keményen dolgozott ezen az új, izgalmasnak mondott IP-n, és számukra az Amazon Games egy remek partner, ugyanis ők elkötelezettek abban, hogy a stúdió a kreatív elképzeléseit megvalósíthassa, ezt pedig Hopper remeknek ítéli. Alig várja már, hogy a világnak megmutathassa, hogy min is dolgoznak.

A Glowmade játékának még nincsen megjelenési dátuma, és valószínűleg a fejlesztés korai állapotában tart, így egy-két évig többet nem is fogunk komolyabban hallani róla.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu