Hiperklassz Metroid Dread trailer: új boss-ok, képességek és fegyverek!

A Nintendo bemutatott egy új áttekintő trailert a hamarosan megjelenő Metroid Dread-ről, amelyből a rajongók ízelítőt kaphatnak, mire számíthatnak a jövő hónapban megjelenő játékkal kapcsolatban. Minden apró részletét imádtuk!

 

Az intergalaktikus fejvadász Samus Aran végre újra visszatér a játékvilágba a Metroid Dread-ben. A sorozat rajongóinak 11 évet kellett várniuk egy új fővonalbeli játékra a sorozatban, és még többet kellett várniuk erre a konkrét címre, amelyről először 2002-ben rebesgették, hogy megérkezik.

Mivel a megjelenésig kevesebb mint egy hónap van hátra, a rajongóknak már nem kell sokat várniuk, és a Nintendo mindent megtesz, hogy egy kiváló áttekintő trailerrel csalogassa az előrendelőket. A Nintendo hivatalos YouTube-csatornáján nemrég megjelent legújabb videó bemutatja az új képességeket, fegyvereket és boss-okat, valamint néhány régi klasszikust is.

 

 

A videojáték-sorozat készítői megalkották a „Metroidvania” kifejezést egy labirintus stílusú térképpel, ahol Samusnak fel kell fedeznie és fejlesztenie a felszereléseit, hogy új utakat fedezhessen fel a világban. A trailerben bemutatott képességek közé tartozik a Spider Magnet, amellyel a játékosok megmászhatnak bizonyos falakat, a Flash Shift dash mód, amellyel nagy réseken lehet átjutni, a Storm Missile, amellyel egyszerre több ellenséget lehet megcélozni, és persze a Morph Ball, amellyel szűk átjárókon lehet átjutni.

Más, meg nem nevezett képességeket is bemutatnak a trailerben, mint például a terület rejtett átjárók utáni átvizsgálásának képességét, egy vonósugarat, amellyel tárgyakat mozgathatsz, és egy töltetet, amellyel Samus át tud törni bizonyos akadályokon. A trailer egy új csúszási technikát és néhány harci lehetőséget is bemutat, amelyek között szerepel Samus karágyúja és rakétái, valamint az ellenséges támadások kivédésére szolgáló ellenmanőver is.

 

A régóta várt 2D-s "Metroid 5" idén ősszel érkezik Nintendo Switch-re.

 

Az utazás során megszerzett képességek közül soknak lesz harci haszna is, így a játékosok tovább finomíthatják az ellenséges találkozásokat. És a műfaj másik alapköve, a bossharcok közül sok úgy néz ki, hogy a játékosnak ezt az képességet kell majd elsajátítania a továbbjutáshoz. A rajongók az eddigi legmélyebb betekintést kapták az új ellenségtípusba is, amely a játék nevét adja, ez az E.M.M.I. A könyörtelen négylábúak a térkép bizonyos szakaszain keresztül vadásznak Samusra, és látszólag legyőzhetetlenek. Bár a trailer mintha arra utalna, hogy a játék későbbi részében lesz mód az E.M.M.I. legyőzésére. Addig azonban az E.M.M.I. egyetlen találattal megöli Samust, így nincs más lehetőség, mint a menekülés vagy a rejtőzködés.

Itt derült ki az is, hogy különböző típusú E.M.M.I.-k lesznek, különböző képességekkel, így ami az egyiknél működik, nem biztos, hogy másnál is, hogy a játékosok résen legyenek. Végül a rajongók bepillantást nyerhettek néhány főnöki összecsapásba, és tippeket kaptak arra, hogy mire számíthatnak a történetben. Ezek közül a legjelentősebb Kraid megjelenése, aki drámai módon segít lezárni a trailert. Kraid Samus visszatérő ellenfele az eredeti Metroidtól kezdve. A Super Smash Bros. rajongói a Brinstar Depths színpadról is felismerhetik a hatalmas behemótot.

 

 

Ami a történetet illeti, ezvégre lezárja az eredeti Metroid-saga történetét, amely 2002-ben a Metroid Fusionnel hirtelen véget ért. A Metroid Dread eredetileg folytatásként lett volna tervezve, és azóta többször is megpróbálták és félretették, mivel a technológiai korlátok miatt nem lehetett az E.M.M.I.-t a kreatív csapat kívánságának megfelelően fejleszteni.

A történet közvetlenül a Metroid Fusion eseményei után folytatódik majd, Samus számára egy új bolygóval, amelyet felfedezhet, és a rajongóknak régóta várt válaszokat kell kapniuk a fejvadász eredetére. A Nintendo azt is megerősítette, hogy a játék nyitányként tömör, de részletes összefoglalót kínál majd az első négy játék eseményeiről, így az új rajongók számára továbbra is használható lesz bemelegítésként.

A Metroid Dread már most rengeteg előrendelést kapott az Amazonon az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Japánban. A játék kizárólag Nintendo Switchre érkezik október 8-án, és az ugyanezen a napon megjelenő új OLED Switch modellel együtt csomagban is elérhető lesz.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu