iOS-tiltólistán marad a Fortnite a két cég közötti fellebbezések lezárásáig

Az Apple nem hozta vissza az Epic Games battle royale-át az iOS-re, így azon továbbra sincs lehetőség a Fortnite legújabb verziójával mindenféle trükközés nélkül játszani.

 

Az Epic Games és az Apple közötti perről a fejlemények során gyakran beszámoltunk, és az ítéletről is szó esett nálunk. Azóta az Epic Games fellebbezett, viszont jelenleg a tíz ítéletből kilenc „az almásoknak” kedvez. Az ítélet szerint az Apple többé nem tilthatja meg, hogy a fejlesztők a gombok segítségével felhívják a figyelmet az alternatív fizetési módszerekre. De ezzel Tim Sweeney, az Epic Games vezetője nem elégedett meg: a Twitteren több tweetben is leírta, hogy most mi a helyzet.

Sweeney szerint az Apple hazudott: egy éven keresztül a világnak, a bírónak és a sajtónak azt mondta, hogy ha az Epic ugyanazon szabályok szerint játszana, mint bárki más, akkor tárt karokkal várná őket vissza az App Store-on. Ebbe a cége beleegyezett, és ezért úgy látja, hogy az Apple megint a monopólium erejét használja több mint egymilliárd felhasználó felett. Az Apple tájékoztatta az Epicet arról, hogy a cég ökoszisztémájában feketelistás lesz a Fortnite, amíg mindegyik fellebbezés véget nem ér, ami szerinte akár öt éves folyamat is lehet.

Ezt Sweeney egy versengést megakadályozó lépésnek tekinti, mert így az Apple demonstrálja, hogy miképp tudja átformálni a piacot, amivel a győzteseket és a veszteseket is kiválaszthatja. Ez egy vereség a fair versenyben és a fogyasztói választások lehetőségében egyaránt. A Roblox és a PUBG Movile mellett nem lehet ott a Fortnite az iOS metaverzumában, és a korszak új médiumának fejlődésére ez jelentős hatással van.

Miért nem tartotta be az Apple a Fortnite-tal kapcsolatos ígéretét? Sweeney szerint emögött három indok van: az Apple nyert; az Epic Games nyilatkozatai a bírói határozat óta; illetve az, ahogy ők a közvetlen fizetési metódust bevezették tavaly. Az Apple mindig is azt állította, hogy ők elvárják a győzelmet, és a cég egy éve tudott már az Epic Games közvetlen mikrotranzakciós megoldásáról. Szeptember 10-én ajánlotta fel utoljára az Apple, hogy visszatérhet a Fortnite, és azóta egy változás történt: Sweeneyék fellebbeztek, illetve „nyilatkozatokat tettek”.

Ennek az ügynek tényleg ideig nem lesz még vége…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu