Menu

PlayStation 4: megoldódott az időzített CMOS-bomba ügye?

A 9.00-s rendszerszoftver-frissítésnek köszönhetően lehetséges, hogy nem kell a szemetesbe vágnunk a konzolunkat, ha annak CMOS eleme lemerülne…

 

Még március végén ezt írtuk, hogy miért is tűnt nagy problémának: „Szóval a PlayStation 4 kérdéses alkatrésze… a belső órához szánt elem. Ha ez lemerül és nem működik többet, akkor nem hogy a digitálisan (PlayStation Store-ról származó) játékok nem fognak működni, hanem a lemezes kiadások sem, miután a CE 34878-0 hibaüzenetet kapjuk! Miért? Mert a Sony így tervezte meg a konzol trófeás rendszerét… A trófeáknak szüksége van a konzol órájának elemére. Ez lenne az, amit mi nem tudunk módosítani, és így a játékosok sem tudnak módosítani az idejükön, emiatt pedig nem tudják azt feltüntetni, hogy a valós időszakhoz képest korábban megszerezték a kérdéses trófeákat.

Ennek viszont az a hátulütője, hogy a konzol elemének megfekvése a játékoktól való búcsút is jelenti. Ha a rendszer órája nullára áll, akkor az egyedüli módszer ennek kijavítására az, hogy a PlayStation Networkhöz csatlakozzunk. Persze a konzol feltörésével manuálisan, kézzel is módosíthatunk az időn, de az elemet ki lehet cserélni egy másikra, ám akkor is kötelező a PSN-hez történő csatlakozás, hogy minden helyreállhasson. Viszont most felhívja a figyelmet arra, hogy ha valaha is megszűnik létezni a PlayStation Network (vagy legalábbis annak PlayStation 4-es verziója), akkor a PlayStation 4 maga is hasznavehetetlenné válik.”

És most ezzel kapcsolatban jött fejlemény: a Twitteren a Destruction Games azt írta, hogy szerinte a PlayStation 9.00-s firmware frissítése megoldotta a problémát. Kipróbálta a lemerült elemmel rendelkező PlayStation 4-ét, és a játékok nem szállnak el az indításukkor. Még trófeákat is szerezhet, igaz, ebben az esetben a megszerzési dátum üres marad. A PlayStation 4 elindításakor az alap dátum bukkant fel (1969, délután öt óra), és a konzol továbbra is ragaszkodik ehhez a dátumhoz a halott CMOS-elem miatt. Mellékelt pár képet is, amit lent beágyaztunk.

Ez pedig nagyon hasznos frissítés. Ezzel nem fog a Sony több tonnányi szemetet termelni a PlayStation 4-ek jövőbeli használhatatlansága miatt, és így a játékok továbbra is működni fognak. Ennek pedig örülünk. És a PS3 mikor jut ehhez hozzá?

Forrás: PSL

E 0rO5XVgAEUxYY.jpg orig

E 0rO5WUcAoilJH.jpg orig

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu