Friss, izgalmas Steam Deck infók az új GYIK-ban!

A Valve hordozható konzolja: A Steam Deck szállítása idén karácsonykor kezdődik.

 

A Steam Deck kétségkívül az év egyik legmeglepőbb bejelentése volt. A Steamért felelős Valve új hordozható konzoljáról van szó, egy Nintendo Switch-hez hasonló formátumú számítógépről, amely készen áll kedvenc PC-s címeink lejátszására. A konzol decemberben érkezik az első felhasználókhoz, a Valve pedig válaszolt a felhasználók által leggyakrabban feltett kérdésekre a weboldalán, és néhány izgalmas részletet közölt a konzolra várók számára.

Lehet több Steam-fiókot használni ugyanazon a konzolon? Igen, és mindegyik megtartja a saját mentett fájljait és beállításait. A nem Steam játékok futtathatók a Protonnal? Természetesen. És lehetséges a Steam Decket PC-s kontrollerként használni? Persze, gond nélkül csatlakoztatható. Ez néhány a 20 kérdés közül, amelyekre a Valve a Steam Deck GYIK-ben válaszol, ahol olyan témákról nyilatkoznak, mint a konzol dokkoló használata vagy a nyílt platformként való lehetőségei.

Ugyanígy a Valve tisztázza, hogy a Steam Deck nem lesz kompatibilis a külső GPU-kkal. Bár a fejlesztők dicséretét tekintve a konzollal kapcsolatban, úgy tűnik, hogy nem lesz gond a teljesítményével a játékokban. Ha pedig internetkapcsolat nélkül szeretnénk játszani a játékainkkal, semmi gond: a Steam Deck lehetővé teszi majd, hogy offline játsszunk, ahogy PC-n is tennénk, anélkül, hogy online csatlakoznunk kellene, hacsak a játék nem követeli meg.

Ezekre a kérdésekre a cég Steam Deck GYIK-je ad választ, és mindet a konzol hivatalos oldalán lehet megtekinteni. Mivel ez a gép idén karácsonyra datált, emlékeztetünk, hogy jövő héten indul az új Steam Next Fest, amikor is több száz kipróbálható demó lesz, szóval ne maradj le róla.

Forrás: Steam Deck GYIK

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu