Menu

Metal Gear: Kojima nem akart hosszú sorozatot belőle készíteni

A Metal Gear franchise közel három évtizeden át árasztott magából játékokat, de az alkotó nem így képzelte el…

 

Kojima Hideo 2015-ig volt a Konaminál, és érezhető volt a Metal Gear Solid V: The Phantom Painen, hogy már befejezetlen volt, ugyanis a játék első fele kimagasló alkotás volt, de utána elfogyott a kraft, és kiderült, hogy voltak tervek későbbi küldetésekre… csakhogy a japán géniusz és a munkaadója összerúgták a port, ami Kojima távozásához vezetett.

És most a Game Developer oldalán olvashatjuk, amit a Metal Gear Solid zenei producere, Muranaka Rika mondott. Azt nyilatkozta, hogy Kojima nem akart egy Final Fantasy-hoz hasonló sorozatot a Metal Gearből, de a Konami (a sikereken felbuzdulva) erre kérte őt fel. Emiatt viaskodott is a kiadóval, ami a játékok értékesítési eredményeire mutatott. Muranaka szerint az üzletemberek és a művész között (így jellemezte Kojimát) így nézeteltérések születtek.

Kojima egy másik játékot akart csinálni, de a sikerek miatt egy folytatásra kellett koncentrálnia, és szerinte ez egy nehéz helyzet, ugyanis emiatt a későbbi termékek már más nevéhez kötődnek, nem pedig az övéhez. (Ettől függetlenül sokszor láttuk azt a bizonyos „A Hideo Kojima Game” feliratot…) Muranaka elárulta, hogy Kojima eredetileg Hans Zimmert kérte volna fel a Metal Gear Solid 2 soundtrackjére, de mivel ő túl drága volt, Muranaka összehozta Kojimát Harry Gregson-Williamsszel, aki akkoriban Zimmerrel dolgozott.

A Metal Gear Solid miatt nagy sikerük volt, így Kojima úgy vélte, hogy van büdzsé egy hollywood-i zeneszerző felbérlésére. Ezért elmentek a ma már Remote Control Productions néven futó Media Ventures-höz, ami Hans Zimmer stúdiójaként funkcionál, de hiába mentek ki: Zimmer „ennyi pénzért nem vállalta”, és ezért Muranaka hihetetlennek nevezte, hogy mekkora gázsit kért.

Gregson-Williams hozzátette, hogy akkoriban egyáltalán nem is gondolta, hogy a videojátékokkal foglalkozik majd, de a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty-től kezdve közel másfél évtizeden át, 2014-ig dolgozott Kojimával, majd a Call of Duty-hoz is szerzett pár taktust…

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu