Metal Gear: Kojima nem akart hosszú sorozatot belőle készíteni

A Metal Gear franchise közel három évtizeden át árasztott magából játékokat, de az alkotó nem így képzelte el…

 

Kojima Hideo 2015-ig volt a Konaminál, és érezhető volt a Metal Gear Solid V: The Phantom Painen, hogy már befejezetlen volt, ugyanis a játék első fele kimagasló alkotás volt, de utána elfogyott a kraft, és kiderült, hogy voltak tervek későbbi küldetésekre… csakhogy a japán géniusz és a munkaadója összerúgták a port, ami Kojima távozásához vezetett.

És most a Game Developer oldalán olvashatjuk, amit a Metal Gear Solid zenei producere, Muranaka Rika mondott. Azt nyilatkozta, hogy Kojima nem akart egy Final Fantasy-hoz hasonló sorozatot a Metal Gearből, de a Konami (a sikereken felbuzdulva) erre kérte őt fel. Emiatt viaskodott is a kiadóval, ami a játékok értékesítési eredményeire mutatott. Muranaka szerint az üzletemberek és a művész között (így jellemezte Kojimát) így nézeteltérések születtek.

Kojima egy másik játékot akart csinálni, de a sikerek miatt egy folytatásra kellett koncentrálnia, és szerinte ez egy nehéz helyzet, ugyanis emiatt a későbbi termékek már más nevéhez kötődnek, nem pedig az övéhez. (Ettől függetlenül sokszor láttuk azt a bizonyos „A Hideo Kojima Game” feliratot…) Muranaka elárulta, hogy Kojima eredetileg Hans Zimmert kérte volna fel a Metal Gear Solid 2 soundtrackjére, de mivel ő túl drága volt, Muranaka összehozta Kojimát Harry Gregson-Williamsszel, aki akkoriban Zimmerrel dolgozott.

A Metal Gear Solid miatt nagy sikerük volt, így Kojima úgy vélte, hogy van büdzsé egy hollywood-i zeneszerző felbérlésére. Ezért elmentek a ma már Remote Control Productions néven futó Media Ventures-höz, ami Hans Zimmer stúdiójaként funkcionál, de hiába mentek ki: Zimmer „ennyi pénzért nem vállalta”, és ezért Muranaka hihetetlennek nevezte, hogy mekkora gázsit kért.

Gregson-Williams hozzátette, hogy akkoriban egyáltalán nem is gondolta, hogy a videojátékokkal foglalkozik majd, de a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty-től kezdve közel másfél évtizeden át, 2014-ig dolgozott Kojimával, majd a Call of Duty-hoz is szerzett pár taktust…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu