Az Xbox mostantól képes a Stadia szolgáltatás futtatására a rendszerfrissítésnek köszönhetően

TECH HÍREK – Az Xbox legújabb rendszerfrissítése az Xbox Edge böngészőjét is frissítette, ami nagyobb kompatibilitást és sebességet tesz lehetővé, ráadásul most már a Stadia is elérhető.

 

Az Xbox sok mindent tesztel, hogy kevésbé legyen zárt rendszer, és nyitottabb legyen az alkalmazások, sőt még az emulációs szoftverek felé is (bár nem hivatalosan). A Microsoft most adott ki egy update-et az Xboxhoz, a szeptemberi rendszerfrissítést, amely mostantól mindenkinek, és nem csak az Xbox Insidereknek lehetővé teszi, hogy a Stadia-t futtassák az Xboxról a konzol webböngészőjével.

Az Edge legújabb, egeret és billentyűzetet is támogató verziójával a Steam PC-s játékok is elérhetők, és javul a kompatibilitás az olyan szolgáltatásokkal, mint a Skype és a Discord a weben keresztül, illetve a böngészőalapú játékok.

A szeptemberi Xbox-frissítés két új módot is bevezet a PC-felhasználók számára az Xbox-játékok távoli lejátszására. A Windows 10 PC-s felhasználók az Xbox Game Pass címeket a felhőből streamelhetik, az Xbox alkalmazás legújabb javításai után pedig az otthoni konzolokról is streamelhetnek játékokat.

A Microsoft az Xbox alkalmazásban is engedélyezte a távoli játékot, így a felhasználók az Xbox Series X/S és az Xbox One konzolokról is streamelhetnek PC-re.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu