Negatív értekelésekkel bombázzák a Hitman GOTY Editiont GOG-on – a GOG őrülten töröl!

Úgy tűnik, hogy a CD Projekt DRM-mentes játékokat kínáló boltja még a Hitman GOTY Edition kritikáit is törli a játék bolti oldala alól…

 

Szóval a Hitman Game of the Year Edition néhány nappal ezelőtt megjelent a GOG-on. A 47-es ügynök reboot-trilógiájának első felvonását anno a Square Enix adta ki epizodikus felbontásban, de miután az IO Interactive függetlenedett, a kopasz bérgyilkos jogait is visszaszerezte, így ki tudta adni teljes egészében is a Bérgyilkosság világa (World of Assassination) címen futó trilógia első felvonását. De van itt egy bökkenő.

A játék GOG oldalára tekintve feltűnhet, hogy a felhasználók értékelése kritikusan alacsony: egy öt csillagos skálán mindössze 1,4-et tud a 47-es ügynök felmutatni. A játék maga nem ilyen rossz, de a technikai kivitelezés miatt kezdték a felhasználók rossz értékelésekkel megkínálni a Hitman GOTY Editiont. Nem véletlenül: a játék eredeti listázása ezt említette, hogy „DRM-MENTES. A játékhoz nincs szükség aktiválásra vagy online kapcsolatra.”

Ez csak részben igaz, ugyanis van egy ilyen szöveg is, hogy „Internetkapcsolat szükséges az Escalation küldetések, az Elusive Targetek, illetve a felhasználók által készített Contractok hozzáféréséhez. A történet és a bónusz küldetések offline játszhatóak.” Csakhogy a játék enélkül indult el, és ez a szöveg nem említi, hogy internetkapcsolat kell ahhoz is, hogy az új felszereléseket és kezdőhelyeket megnyissuk, értékelést kapjuk a küldetésünkre, és hogy a helyszínen szerzett tapasztalatunk szintet léphessen!

A negatív értékelésekre a GOG stábja reagált, amiben azt írta a csapat, hogy ha nem vagyunk elégedettek, pénzvisszatérítést igényelhetünk, és bár közben az értelmes párbeszédek és visszajelzések felé nyitottak, az „értékelésbombázásokat” nem tolerálják, és eltávolítják azon negatív kritikákat, amik nem követik a tesztek irányelveit. És ezzel kapcsolatban IS van mit kiemelni: egy másik fórumposzt felhívta a figyelmet az irányelvekre!

A GOG kérdezz-felelekjében van egy olyan kérdés, hogy lehet-e negatív véleményt írni? Erre a válasz: „Igen. Ha nem vagy elégedett a játékkal (például a játékmenet, a grafika, a játékbeli mechanizmusok vagy funkciók miatt), szabadon megírhatod és megoszthatod a véleményed a többi GOG-felhasználóval, hogy miért nem ajánlod.” És aki kiemeli, hogy nem nagyon lett DRM-mentesítve a játék (akkor lenne, ha en bloc nem kellene internetkapcsolat hozzá, tehát valóban OFFLINE lenne!), azt nem nagyon lehet tesztbombázásnak (angol kifejezés: review bombing) nevezni.

A játékok technikai aspektusait engedni kéne véleményezni. Ha van bennük DRM, és ezt nem tüntetik fel mondjuk a Steamen (mondunk is rögtön egy példát: az F1 2016 óta soha, egyetlen alkalommal nem tette ki a Codemasters a jobb sávba, hogy Denuvo Anti-Tamper van bennük!), az igenis jogos kritikának tekinthető. Akkor is, ha évekkel a megjelenésük után továbbra is benn hagyják azt, holott addigra már csak pénzt VISZ a rendszer.

Forrás: GOG

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu