Deathloop: Megvan a bajtársiasság a játékiparban is

Kellemes gesztust láthattunk a Microsoft egyik emberétől, és nem, nem arról van szó, hogy a Deathloop színésze egy Xbox Series X-et kapott.

 

Az Arkane Lyontól már megjelent PlayStation 5-re és PC-re a Deathloop, ami stílusában talán sokaknak feltűnt, hogy eléggé hasonlít a Dishonoredéhoz (de persze ez az IP is áll a parkolóban, de mivel a Microsoft tokkal-vonóval felvásárolta a Bethesdát és az alá tartozó IP-ket és stúdiókat, ez még megváltozhat). Benne hallhatjuk Jason Kelley hangját is.

Kelley az egyik főszereplőt, egészen pontosan Coltot szólaltatja meg a Deathloopban. Hiába jött ki a játék (időzített) PlayStation 5-konzolexkluzívként, ő nem kapott a Sony-tól egy konzolt, hogy legalább esélye legyen játszani azzal, amin ő is dolgozott. (Ez felvet azért pár kérdést: például azt, hogy a Sony hogy a csudába nem tudott egy repikonzolt kiutalni neki?) Ebben a kis videóban Kelley a Twitteren megerősítette, hogy nem is tud játszani a „halálhurokkal”, mert nincs otthon PlayStation 5-je.

Ez a helyzet azóta megváltozott. A JumpCutPLAY-nek dolgozó Aaron Bayne-nek interjút adott Kelley, és itt természetesen szóba esett a Deathloop és annak sikere is. A színész itt elárulta, hogy a Bethesda marketinges vezetője, Pete Hines felkereste őt, és szerzett neki egy PlayStation 5-öt (igaz, mások is felajánlották, hogy kerítenek neki egy PS5-öt), és persze a redmondiak nem álltak meg ennyivel: a Deathloopból is küldenek neki egy példányt. Azaz: a Microsoft volt, ami segítő kezet nyújtott. Holott épp ők lehetettek volna azok, akik csak legyintenek az ügyre.

Ez megmutatja, hogy van azért bajtársiasság a két konzolgyártó között, akik amúgy a háttérben közösen dolgoznak a streamelésre tervezett jövőbeli technológián (ez korábban nyíltan a Google Stadia elleni közös, bipartizán fellépés volt), így a jövőben a PlayStation Now a Microsoft Azure szervereit is igénybe veheti.

Erről most eszünkbe jutott a Ghosts N Goblins NES portjának (eléggé tört angolú…) befejezése: this story is happy end.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu