GeForce Now-szivárgás: a Ubisoft igazolja a Streisand-hatást

A francia kiadó követeli, hogy a GeForce Now-ról kiszivárgott, több esetben már elavult adatokat tartalmazó játéklista tűnjön el az internetről…

 

Korábban mi is írtunk a GeForce Now-t érintett szivárgásról, amiből többek között megtudtuk, hogy a God of Warból készülni fog egy PC-s verzió (és ha ez mondjuk jövőre megjelenik, akkor csak négy év telne el a 2018-as PlayStation 4-es rajt óta…). Az Nvidia azóta spekulatívnak nevezte a listát, mert belsős tesztelésre használták csak, így sok esetben csak ideiglenes, placeholder dolgokkal kapcsolatban tesztelgettek, trükközve a nevekkel. A 343 Industries például elárulta, hogy a listában levő Halo 5 sem valós: nem fogják PC-re elhozni azt. (Ami azért érdekes, mert miután a Halo Infinite kijön, mindegyik Halo ott lesz, csak az 5 nem!)

A SteamDB alapítója, Pawel Djundik el is mentett egy másolatot az adatbázisból a Githubon, és a minap a Twitteren azt írta, hogy egy DMCA-követelést kapott a Ubisofttól, azaz a francia kiadó arra kérte őt, hogy szedje le az adatbázisról készített másolatát. Ezzel csak az a baj, hogy egyedül a Ubisoft idegeskedett a szivárgással kapcsolatban: mindenki más kb. megrendítette a vállát, és csinálta tovább a dolgát. Az adatbázisban a legtöbb játék már meg is jelent, így azok miatt nem is boríthatja jogosan Djundikra a Ubisoft az asztalt. Akkor mi van még ott?

Project Meteor, Project Q, Project Over, Project Orlando. Emiatt borult ki a francia cég!? (Van ott más Project is: Microsoft – Holland, Typhoon, Woodstock; Bohemia Interactive – PadThai; 505 Games – Pugwash…) Az Eurogamer szerint a Project Orlando egy The Crew 2 DLC lesz, a Meteor pedig egy Assassin’s Creed: Valhalla DLC lesz a Reddit-felhasználók szerint. Az Over és a Q rejtély maradt.

De a Streisand-hatás tényleg érvényesül: eszerint a Ubisoft tényleg dolgozik ezen projekteken (különben minek tökölnének egy DMCA-követeléssel?), de azzal, hogy el akarja tüntetni a nyomokat, csak egyre többen fognak beszélni róluk.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu