Menu

GeForce Now-szivárgás: a Ubisoft igazolja a Streisand-hatást

A francia kiadó követeli, hogy a GeForce Now-ról kiszivárgott, több esetben már elavult adatokat tartalmazó játéklista tűnjön el az internetről…

 

Korábban mi is írtunk a GeForce Now-t érintett szivárgásról, amiből többek között megtudtuk, hogy a God of Warból készülni fog egy PC-s verzió (és ha ez mondjuk jövőre megjelenik, akkor csak négy év telne el a 2018-as PlayStation 4-es rajt óta…). Az Nvidia azóta spekulatívnak nevezte a listát, mert belsős tesztelésre használták csak, így sok esetben csak ideiglenes, placeholder dolgokkal kapcsolatban tesztelgettek, trükközve a nevekkel. A 343 Industries például elárulta, hogy a listában levő Halo 5 sem valós: nem fogják PC-re elhozni azt. (Ami azért érdekes, mert miután a Halo Infinite kijön, mindegyik Halo ott lesz, csak az 5 nem!)

A SteamDB alapítója, Pawel Djundik el is mentett egy másolatot az adatbázisból a Githubon, és a minap a Twitteren azt írta, hogy egy DMCA-követelést kapott a Ubisofttól, azaz a francia kiadó arra kérte őt, hogy szedje le az adatbázisról készített másolatát. Ezzel csak az a baj, hogy egyedül a Ubisoft idegeskedett a szivárgással kapcsolatban: mindenki más kb. megrendítette a vállát, és csinálta tovább a dolgát. Az adatbázisban a legtöbb játék már meg is jelent, így azok miatt nem is boríthatja jogosan Djundikra a Ubisoft az asztalt. Akkor mi van még ott?

Project Meteor, Project Q, Project Over, Project Orlando. Emiatt borult ki a francia cég!? (Van ott más Project is: Microsoft – Holland, Typhoon, Woodstock; Bohemia Interactive – PadThai; 505 Games – Pugwash…) Az Eurogamer szerint a Project Orlando egy The Crew 2 DLC lesz, a Meteor pedig egy Assassin’s Creed: Valhalla DLC lesz a Reddit-felhasználók szerint. Az Over és a Q rejtély maradt.

De a Streisand-hatás tényleg érvényesül: eszerint a Ubisoft tényleg dolgozik ezen projekteken (különben minek tökölnének egy DMCA-követeléssel?), de azzal, hogy el akarja tüntetni a nyomokat, csak egyre többen fognak beszélni róluk.

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu