Nagy költségvetésű G.I. Joe játékot készít a Wizards of the Coast

A „tengerparti varázslók” mögött nem kisebb név áll mint maga a Hasbro (a Wizards of the Coast ugyanis az ő videojátékos ágazatuk…), és a cég komolyan gondolja G.I. Joe játékot.

 

A Wizards of the Coast egy új stúdiót nyitott, amit jelenleg „új Raleigh-Durham stúdiónak” neveznek, és itt gyorsan meg is magyarázzuk az elnevezést. Raleigh-Durham egy repülőtér neve, Raleigh az Egyesült Államok Észak-Karolina államának fővárosa. (És mivel az állam maga az USA keleti partján fekszik, még a Hasbro leányvállalatának neve is rögtön értelmet nyert…)

Az új stúdiót „a WB Gamestől és más AAA stúdióktól igazolt ipari veteránok vezetik”, és ezt már az állásajánlataik között böngészve olvashatjuk. Így tudtuk meg például azt is, hogy egy G.I. Joe játék készül itt, ami egy AAA, külső nézetes akció-kaland műfajú, multiplatform termék lesz. Négy állásajánlat (technikai rendező, művészeti rendező, vezető játéktervező, vezető animátor) esetében is megemlítik, hogy jó lenne az Unreal Engine ismerete, és például a „fejlődést” vagy a „felfedezés mechanizmusait” a sikeres jelentkezőnek ismernie kell.

Idén már volt egy Hasbro befektetői rendezvény, ahol az angolul viszonylag szerencsétlen vezetéknevű Chris Cocks, a Wizards of the Coast elnöke azt mondta, hogy több örök Hasbro-kedvenc esetében elkezdenek digitális fejlesztéseket. Szerinte ezek a brandek digitálisan életre fognak kelni, és olyan élményeket fejlesztenek, akik új, friss, sőt, akár provokatív módon veszik fel a gamer életstílus hullámhosszát. Több franchise-ot is megemlített ekkor: G.I. Joe, Transformers, Micronauts, illetve Ouija.

Még teljesen korai arról beszélni, hogy az új Wizards of the Coast stúdió mikor készül el a játékkal (platformokat lehet mondani: a PlayStation 5, Xbox Series, PC trió biztos), úgyhogy itt kikanyarodnánk arra, hogy mi is az a G.I. Joe. Nos, ezek akciófigurák, amik eredetileg az amerikai hadsereg katonáját, tengerészét, légi pilótáját, illetve matrózát formázták meg. (A Transformers is így kezdte az életét, igaz, itt a Hasbro a japán Takara Tomy-val közösen felelős érte.)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu