A PS5 rekordidő alatt elérte az 1 millió eladott példányt az Egyesült Királyságban

A PS5 konzol Japánban és világszerte is tovább döntögeti elődje rekordjait. Bemutatjuk az augusztusi top 20-as brit játéklistát is.

 

A PlayStation 5 még nincs egy éves, de a Sony következő generációs konzolja továbbra is megdönti az életciklusában felállított összes PS4-rekordot. Tény, hogy a PS5 gyorsabban lépte át az egymilliós brit eladást, mint bármelyik korábbi PlayStation-konzol – derül ki a Games Industry által megosztott adatokból.

39 hét után adtak el, egymillió konzolt, ami három héttel verte meg a PS4 rekordját, köszönhetően a nyáron a szigetekre érkezett rengeteg új konzolszállítmánynak. Valójában a PS5 értékesítési üteme az Egyesült Királyságban júliusig lassabb volt, mint a PS4-é, tekintettel az új konzolok általános hiányára. Ezzel a mérföldkővel a PS5 megismétli a Japánban nemrég elért eredményét, ahol szintén gyorsabban lépte át az egymilliós eladási határt, mint a PS4.

 

 

Az augusztusi teljes adatokat tekintve az Egyesült Királyságban 151 500 konzolt adtak el a múlt hónapban, ami az egész évben összesen 1,4 millió eladott konzolt jelent. Ez egyharmaddal több eladás, mint 2020-ban, minden valószínűség szerint az új generációnak köszönhetően. Augusztusban a PS5 volt a legkelendőbb konzol, majd a Nintendo Switch következett, amelynek eladásai némileg elmaradtak a júliusiaktól. A dobogó harmadik fokán az Xbox X és az S sorozat zárt.

A konzolokról a videojátékokra térve, az augusztus legkelendőbb játéka egy olyan játék volt, amiről nem is gondoltad volna… csak vicceltünk, az eredmény egyértelmű. Ez a Grand Theft Auto V, amely akkor sem tűnik el a slágerlistákról, ha már 8 év telt el a megjelenése óta. A második legkelendőbb játék az a PlayStation-exkluzív játék volt, amely augusztusban PS5-ös változatot kapott: a Ghost of Tsushima: Director’s Cut. A dobogót pedig a FIFA 21 zárja, egy másik név, amely senkit sem fog meglepni ezen a területen.

Íme a 20 legkelendőbb játék listája augusztusban az Egyesült Királyságban, figyelembe véve a fizikai és a digitális eladásokat is. Ezzel kapcsolatban ne feledje, hogy a Nintendo nem osztja meg a digitális eladási adatait.

 

Augusztusi UK Top 20 (fizikai + digitális)

 

  1. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  2. Ghost of Tsushima: Director’s Cut (Sony)
  3. FIFA 21 (EA)
  4. Aliens: Fireteam Elite (Focus Entertainment)
  5. F1 2021 (EA/Codemasters)
  6. Far Cry 5 (Ubisoft)
  7. Assassin’s Creed Valhalla (Ubisoft)
  8. Humankind (Sega)
  9. Call of Duty: Black Ops Cold War (Activision Blizzard)
  10. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
  11. Olympics Games Tokyo 2020: The Official Video Game (Sega)
  12. Spider-Man: Miles Morales (Sony)
  13. Minecraft: Switch Edition (Nintendo/Mojang)*
  14. The Crew 2 (Ubisoft)
  15. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*
  16. Forza Motorsport 7 (Microsoft)
  17. Marvel’s Avengers (Square Enix)
  18. Mortal Kombat 11 (Warner Bros)
  19. Battlefield 5 (EA)
  20. Minecraft (Mojang/Microsoft)

*Nem tartalmazza a digitális értékesítést

Forrás: Games Industry

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu