Vajon jöhet a Bayonetta 3 PS5-re és Xbox Series X-re?! A fejlesztők válaszoltak!

A PlatinumGames nem zárja ki, hogy Bayonetta újabb története esetleg a Nintendo platformjain kívül is elérhető legyen.

 

Persze itt ne felejtsük el, hogy igen, az első rész multiplatform volt, de ott a SEGA finanszírozta a fejlesztést, így értelemszerű volt, hogy a PlayStation 3/Xbox 360 duó után később PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, majd a Bayonetta 2 Nintendo-finanszírozása miatt az első rész Wii U-ra és később Switch-re is kijött. A harmadik rész (amely közel négy éve be lett jelentve, és nemrég láthattuk végre) pedig jelenleg a nagy N kezében van: a Nintendo dönt mindenről, így arról is, hogy mikor lehet megmutatni Cereza boszorkányt.

Kamiya Hideki, Bayonetta alkotója a Twitteren írt arról, hogy a Bayonetta második része után a harmadikat is úgy fejlesztik, hogy a Nintendo állja a költségeket, így a PlatinumGames kizárólag a fejlesztésre koncentrál. A kiadással kapcsolatos döntések a Nintendót terhelik, így a rajongókat arra kérte, hogy ha más konzolon is látnák a Bayonetta 3-at, akkor bátran írjanak a nagy N-nek. Ha a Nintendo felkéri őket egy PlayStation 5 portra (és fizeti is ennek költségeit), akkor erről szó lehet. Szóval ez nem múlna rajta.

Kamiya szerint nem nulla annak az esélye, hogy a Bayonetta 2 és 3 Xbox Series vagy PlayStation 5 verziót kapjon. A Nintendo egyszerűen egy ilyen döntésre áll attól, hogy legyenek portok. Igaz, ezt a logikát követve például Mario vagy Zelda is felbukkanhatna például a PlayStation 5-ön (de itt hozzátesszük, hogy a Bayonetta IP nem a Nintendo találmánya; ezért is lehetett szó korábban a The Wonderful 101 Remastered N-mentes verzióiról). Aztán sok szerencsét kívánt azoknak, akik szenvedélyesen könyörögnek a Nintendónak, de azt javasolta, hogy ő a helyükben egy Nintendo Switch-et vásárolna.

A Bayonetta 3 a tervek szerint valamikor 2022-ben fog megjelenni, kizárólag Nintendo Switch-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu