Menu

Vajon jöhet a Bayonetta 3 PS5-re és Xbox Series X-re?! A fejlesztők válaszoltak!

A PlatinumGames nem zárja ki, hogy Bayonetta újabb története esetleg a Nintendo platformjain kívül is elérhető legyen.

 

Persze itt ne felejtsük el, hogy igen, az első rész multiplatform volt, de ott a SEGA finanszírozta a fejlesztést, így értelemszerű volt, hogy a PlayStation 3/Xbox 360 duó után később PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, majd a Bayonetta 2 Nintendo-finanszírozása miatt az első rész Wii U-ra és később Switch-re is kijött. A harmadik rész (amely közel négy éve be lett jelentve, és nemrég láthattuk végre) pedig jelenleg a nagy N kezében van: a Nintendo dönt mindenről, így arról is, hogy mikor lehet megmutatni Cereza boszorkányt.

Kamiya Hideki, Bayonetta alkotója a Twitteren írt arról, hogy a Bayonetta második része után a harmadikat is úgy fejlesztik, hogy a Nintendo állja a költségeket, így a PlatinumGames kizárólag a fejlesztésre koncentrál. A kiadással kapcsolatos döntések a Nintendót terhelik, így a rajongókat arra kérte, hogy ha más konzolon is látnák a Bayonetta 3-at, akkor bátran írjanak a nagy N-nek. Ha a Nintendo felkéri őket egy PlayStation 5 portra (és fizeti is ennek költségeit), akkor erről szó lehet. Szóval ez nem múlna rajta.

Kamiya szerint nem nulla annak az esélye, hogy a Bayonetta 2 és 3 Xbox Series vagy PlayStation 5 verziót kapjon. A Nintendo egyszerűen egy ilyen döntésre áll attól, hogy legyenek portok. Igaz, ezt a logikát követve például Mario vagy Zelda is felbukkanhatna például a PlayStation 5-ön (de itt hozzátesszük, hogy a Bayonetta IP nem a Nintendo találmánya; ezért is lehetett szó korábban a The Wonderful 101 Remastered N-mentes verzióiról). Aztán sok szerencsét kívánt azoknak, akik szenvedélyesen könyörögnek a Nintendónak, de azt javasolta, hogy ő a helyükben egy Nintendo Switch-et vásárolna.

A Bayonetta 3 a tervek szerint valamikor 2022-ben fog megjelenni, kizárólag Nintendo Switch-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu