FIFA 22: egy nemi erőszakkal vádolt focista nem lesz benne!

A Manchester City védője jelenleg a bíróság ítéletére vár. Az Electronic Arts pedig nem akarja, hogy az idei FIFA 22-ben ott legyen…

 

Szeptember 10-én Benjamin Mendy-t négy esetben nemi erőszak, egy esetben pedig szexuális bántalmazás miatt hallgatták ki a Chester Crown bíróságon. 2020 októbere és 2021 augusztusa között a 27 éves focistát három nő megtámadásával vádolnak, és ezek a Cheshire-ben található otthonában történtek meg. Az amúgy francia válogatottban is helyet kapott Mendy már a börtönben ül: november 15-én ismét a bíróság elé áll, az ítélete pedig január 24-én érkezhet.

Az Eurogamer írt arról, hogy az Electronic Arts eltávolította a FIFA 22-ből (amit az EA Play előfizetői tíz órán át kipróbálhatnak már a megjelenés előtt), így sem a Manchester City, sem a francia válogatott csapatában, sem a FIFA Ultimate Teamben nincsen ott, így a FUT pakkjaiban és Ultimate Draftjában se keressük a focistát. Az utóbbival az a baj, hogy a kártyája ott volt a játékmódban a megjelenéskor, így a játékosok kereskedhettek vele, emiatt pedig a csapatokban még felbukkanhat.

Emiatt a kiadó egy újabb közleményt juttatott el az Eurogamerhez. Megerősítették, hogy a FUT-os változtatások a játék korai (EA Play-es) rajtja után egy nappal történtek, így Mendy egy-két pakliban ott lehet már. Emiatt viszont kérdéses lehetett, hogy nem lesz-e igencsak értékes a kártyája, mert ugye most már nincs mód megszerezni azt. Az Electronic Arts belenyúlhat a kártyák értékébe (és ezt például meg is tette akkor, amikor Emiliano Sala, egy másik focista egy repülőgépes baleset következtében elhunyt).

Az Electronic Arts amúgy jól áll hozzá: ha esetleg Mendy ártatlannak bizonyul, akkor visszatérhet a játékba, így a jelenleg felfüggesztett játékos visszalopakodhat a FIFA 22-be, de ha a francia futballistát elítélik, akkor így nem kell a kiadónak mást tennie. (Azért voltak érdekességek a múltban: a FIFA 20-ból kivették Marco van Basten FUT-ikont, mert egy sportközvetítés során egy bizonyos sieg heil kommenttel élt… majd a FIFA 21-ben visszatért.)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu