Peren kívül megállapodást kötött az Activision Blizzard

Az EEOC-vel (az Egyesült Államok Egyenlő Foglalkoztatási Esélyek Bizottságával) peren kívül megállapodott Activision Blizzard, és inkább fizettek egy kisebb összeget (mert az Bobby Kotick cégének ez a mennyiség aprópénz…).

 

Régebben írtunk már arról, hogy az EEOC is eljárást kezdeményezett az Activision Blizzard ellen, amit jó három évnyi nyomozás előzött meg. Kotickék viszont itt megakadályozták, hogy ebből is per legyen (van nekik elég, ha csak az amerikai állami szervekre gondolunk: ott van Kalifornia állam Igazságos Foglalkoztatási és Lakásügyi Minisztériuma; továbbá a szövetségi Értékpapír- és Tőzsdebizottság is szaglászik körülöttük…), ugyanis a kiadó egy sajtóközleményben tájékoztatott minket arról, hogy inkább fizettek az EEOC-nek.

Tizennyolc millió dollárt (kb. 5,4 milliárd forintot) költenek arra, hogy ebből az összegből kártérítéseket osszanak az érintett feleknek. A maradék pénzből pedig a nőket segítő játékipari jótékony szervezetek, illetve a zaklatással, a nemek közti egyenlőséggel foglalkozó, a céges diverzitásra, egyenlőségre és befogadásra törekvő kezdeményezések és szervezetek kapnak majd az EEOC előírásainak megfelelően.

Kotick a sajtóközleményben azt írta, hogy a cégen belül nincs hely a diszkriminációnak, a zaklatásnak, vagy az egyenlőtlen bánásmódnak, és hálás azon alkalmazottaknak, akik megosztották élményeiket. Elnézést kért mindenkitől, akik meg nem felelő viselkedésnek lett áldozata, és ő kitart amellett, hogy az Activision Blizzard a világ legmegbecsültebb, leginkább becsületes és legbefogadóbb munkahelyévé váljon. Továbbra is igyekeznek elnyomni minden zaklató vagy hátrányos helyzetet okozó körülményt a cégen belül, és megköszönte az EEOC-nek a konstruktívnak nevezett kapcsolatfelvételt.

Az Activision Blizzard módosítja a gyakorlatát és szabályzatát, hogy ne legyen több példa a cégen belüli zaklatásra és diszkriminációra, és egy új, kiterjesztett, egyenlő esélyekre koncentráló értékelési rendszer is életbe lép. A cég tréning programjaival, a nyomozási folyamataival kapcsolatban egy külsős, egyenlő esélyekre szakosodott konzultáns felügyeli és értékelni fog, és az általa talált eredményeket az igazgatóság és az EEOC egyaránt folyton kézhez kapja majd.

Most már csak az a kérdés, hogy a SEC elől hová fognak bújni? Az nem csak egy állami cég, hanem a teljes Egyesült Államokra vonatkozó szervezetről van szó…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu