A New World PS5-re és Xbox Series X-re? Az Amazon MMORPG-jének fejlesztőinek válasza!

A New World játék máris rekordokat döntött, több mint 700 ezer egyidejű játékossal, ami miatt összeomlottak a szervereik.

 

A New World hihetetlenül jól indult a héten… legalábbis a fejlesztője számára. Az Amazon Games új MMORPG-jének népszerűsége pedig olyan óriási, hogy a játékosok nagy része még a szerverekhez sem tudott hozzáférni a nagyszámú csatlakozott felhasználó miatt. A New World tehát már PC-n is elérhető, de a játék nem jelenik meg konzolokra a PlayStation 5 és az Xbox X Series sikerei ellenére.

A New World hivatalos fiókja a Twitteren több kérdésre is válaszolt a rajongóknak a játék megjelenése alkalmából. Olyan kérdésekre, mint például, hogy lesz-e konzolos verzió és mikorra. Az Amazon válasza ennél egyértelműbb nem is lehetne: „A New World belátható időn belül csak PC-n lesz játszható”. Más szóval nem, egyelőre nem tervezik, hogy PS5-re vagy Xbox Seriesre is megjelenjen a játék.

Az Amazon Games más, konzolokkal kapcsolatos témákat is érintett, például a kontrollerek támogatásának megvalósítását a játékban. Ha pedig a billentyűzettel és egérrel való játék nem a te világod, akkor a rossz hír: „Nem tervezzük a kontrollerek natív támogatásának implementálását a New Worldbe. Azonban meghívunk téged, hogy próbáld ki a Steam kontrollerek támogatását, ha kontrollerrel szeretnél játszani” – áll a játék hivatalos fiókjának egy másik válaszában.

A New World múlt kedden, szeptember 28-án debütált, és csak PC-n volt elérhető. Az Amazon MMORPG-jének a premierjén sikerült meghaladnia a 700 000 egyidejű játékos számát, ezzel a Steam történetének ötödik legtöbb egyidejű felhasználóval rendelkező játékává vált. Ezzel kapcsolatban az Amazon Games alelnöke még a premier előtt kijelentette, hogy a New World nagy siker lesz, és egyelőre jó úton is haladnak afelé.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu