A Starfield több mint 150.000 sornyi párbeszédet tartalmaz majd: a Skyrimnél kétszer nagyobb a forgatókönyv

A Starfield, Todd Howard és a Bethesda űrkalandja 2022-ben érkezik, kizárólag Xbox platformokra.

 

Kétségtelen, hogy a Starfield a jelenlegi egyik legjobban várt játék. A sok évvel ezelőtt egy legalább annyira rejtélyes, mint amennyire rövid teaserrel bejelentett Bethesda új tétje egy űr-RPG, amely kizárólag Xbox platformokra jelenik meg, és pontosan 11 évvel a The Elder Scrolls V: Skyrim megjelenése után debütál. A mostani Tokyo Game Show 2021 alkalmából Todd Howard az Xbox adásában jelent meg, hogy beszéljen játékáról, ahol lenyűgöző adatokat ejtett el.

A Starfield több mint 150 ezer sornyi párbeszédet fog tartalmazni. Hogy ez mennyi szöveget jelent? Mivel nem tudjuk focipályán mérni a méreteit, annyit elárulunk, hogy a Starfield forgatókönyve több mint kétszer akkora lesz, mint a Skyrimé …. és a Fallout 4-et is messze felülmúlja majd. Pontosabban, és ahogy Nibel a Twitteren megosztja, a Fallout 4-ben 111 000 sor volt, míg a Skyrimben „csak” 60 000 sornyi párbeszéd.

Nem mondhatjuk, hogy a több párbeszéd feltétlenül több órányi játékidőt jelent, de már csak a számok alapján is úgy tűnik, hogy a Starfield a Bethesda egyik legambiciózusabb kalandja lesz. Még a 2021-es Tokyo Game Show-n lépett színre Todd Howard, aki bejelentette, hogy a Starfield teljes egészében japánra lesz fordítva, mind hangban, mind szövegben, akárcsak az Arkane Studios készülő Redfallja.

Egy olyan hír, ami a japán közönséget jobban érdekli majd, mint a miénket, de jól mutatja, hogy az Xbox jelenleg milyen hangsúlyt fektet a japán piac meghódítására. A Starfield 2022. november 11-én debütál Xbox Series X és S, valamint PC-n, és az Xbox Game Pass segítségével menet közben is elérhető lesz. A Microsoft szolgáltatása éppen ma kapta meg a Scarlet Nexus érkezését két további játékkal együtt, amelyet szintén a tokiói vásáron jelentettek be, a katalógusra az első hónapban 1 euróért lehet előfizetni.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu