A Valve Index utódja önálló VR headset lesz?

TECH HÍREK – A Steam VR-ben megjelentek a Valve „Deckard” kódnevű, potenciálisan AMD-üzemű vezeték nélküli headsetjének koncepciófájljai. Úgy tűnik, a jövő, az önálló sisakoké.

 

A Valve-nak lehet, hogy újabb VR headset tervei vannak a kiváló Index után, de ezúttal ez egy teljesen önálló periféria lehet. Az Oculus Quest VR headsetekhez hasonlóan a Blade Runner ihlette ‘Deckard‘ kódnév alapján úgy tűnik, hogy a sisak saját processzort, akkumulátort és belső nyomkövető megoldásokat fog használni, nem pedig a PC-n belüli hardvert.

A pletyka azután kapott szárnyra, hogy a YouTuber Brad Lynch elmesélte, hogy egy barátja, „m3gagluk” felfedezett a Steam VR mappákban egy gyanús kódnevet, amely egy Lighthouse driver fájlban van elrejtve. Ezek bemeneti profilreferenciákból és proof of concept (POC) fájlokból állnak, amelyekből kiderül, hogy „a Valve az elmúlt évben átdolgozta a Deckardot, hogy együttműködjön a Steam VR-rel” – mondja Lynch.

 

 

Volt némi szkepticizmus a felfedezés körül, de mivel márciusban vezeték nélküli headset szabadalmak bukkantak fel – mások olyan pántokat szabadalmaztattak, amelyek egy pár Wi-Fi vevőt tartalmaznak – esélyes, hogy valósággá váljon.

Egy nemrég a The Verge-nek adott interjúban a Valve terméktervezője, Greg Coomer kifejtette, hogy a Steam Deckben használt félig egyedi AMD processzor nagy lehetőséget rejt magában egy önálló VR headsetben való felhasználásra is, megjegyezve: „Jól működne abban a környezetben, a szükséges TDP-vel… ez nagyon fontos számunkra és a jövőbeli terveink szempontjából”.

Potenciálisan nagyon fontos. Bár az, hogy egy ilyen headset milyen VR játékplatformon futna, már nehezebb kérdés. Az Oculus Quest 2 saját játékcsomagot futtat a saját áruházából, míg a Steam VR-en keresztül kínált címek általában nagyobb teljesítményű PC-komponenseket igényelnek az ideális futtatáshoz.

 

Az IO Interactive komolyan gondolja Hitman III esetében a VR-támogatást - ne becsüljük alá a dán fejlesztőket.

 

Akárhogy is, mivel a közelmúltban újabb információkat adtak hozzá, ami a Deckard’s proof of concept harmadik iterációjára utal, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy hamarosan a Valve Index utódját láthatjuk a képbe kerülni.

Ez nagyon izgalmas, különösen azért, mert az eredeti Index lenyűgöző specifikációjával nagyon gyorsan beverekedte magát a legjobb VR-headsetek sorába. Egy vezeték nélküli, AMD-vel működő, önálló verzió, amely akár PC-hez kötve is működhetne, minden bizonnyal üdvözlendő tagja lenne a családnak. A felfedezés még nagyobb súlyt helyez arra, hogy a VR jövőjét potenciálisan az önálló fejhallgatók uralják, és eltávolodjon a PC-alapú VR-től.

Forrás PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu