eFootball: PES + túl nagy változás = a Steam legrosszabb értékelésű játéka lett! [VIDEO]

A Konami ezt a PES-t nagyon is elszúrta. A játékosok nem nagyon vették jó néven az eddig Pro Evolution Soccer néven futó sorozat új tagját, ami az új modell mellé új arcokat hozott, de ezt bár ne tette volna…

 

A free-to-play PES játék hiányosan jelent meg, de erről a Konami előre figyelmeztetett is minket. A PCGamer írása szerint abban a pillanatban 4842 Steam-értékelés volt, amiből 91% negatív volt, így azon ritka játékok közé tartozik a Valve digitális boltjában, ami „erősen negatív” (overwhelmingly negative) kategóriába esett a rossz értékeléseknek köszönhetően.

Emiatt pedig az Electronic Arts nagy eséllyel profitál, miután ők a FIFA 22-vel támadnak az új fociszezonra. Míg a PlayStation 5, az Xbox Series, de még a Google Stadia is megkapja a next-gen újításokat, addig a PC szerintük menjen a csudába, ugyanis itt idén is egy elavult kiadásra számíthatnak a focirajongók, úgyhogy 2021-ben nincs sok szerencséje a futballfanatikus PC-seknek: vagy egy gyenge PC átiratot, vagy egy… mondjuk finoman, furcsa arcokkal rendelkező free-to-play focit választhatnak.

Ha messziről nézzük a focistákat (és azért általában távolról szoktuk, ahogy a közvetítések során sem folyton tőlük két méterre állnak a kamerák…), akkor nem tűnik fel, hogy az arckifejezések tekintetében igazán… torz látványt kaphatunk. De nem maradhatnak el azok a közeli kameraállások sem, és akkor viszont nem menekülünk attól, ahogy Ronaldo mintha egy cső kukoricát próbálna a szájába helyezni, vagy ahogy Messi felettébb beállt arckifejezéssel tekint ránk. (A közönség is megér egy misét. Meg egy ördögűzést. APAGE SATANAS!)

Ez pedig a Konaminak még árthat: nem biztos, hogy jó ötlet volt a PES-t  félkészen, hiányosan kiadni, ami szerintük idővel egy komoly játékká válhat. De ha így adják ki, abból nehéz lesz visszahozniuk a focijátékukat. Sőt. Oké, láttunk már példát a komoly helyreállításra (a No Man’s Sky egy jó példa), de egy, a játékosok által nem nagyon tisztelt kiadónak ez még nehezebb lesz!

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu