Nyílt világú, kooperatív RPG-n dolgozik a Guerrilla Games?

Az állásajánlataikból kiindulva komolyabb változáson mehet át a Horizon Forbidden West után a stúdió következő játéka.

 

A korábban a Killzone-on dolgozó, mostanában pedig a Horizon címeken tevékenykedő Guerrilla Games (ahonnan a stúdió korábbi egyik vezetőjét, Hermen Hulstot előléptette a Sony a PlayStation Studios elnöki posztjára) természetesen a jövőre is gondol, ugyanis Aloy második kalandja (ami érdekes módon ugyanúgy nyugatra tart, ahogy anno a Death Strandingben tette Sam „Porter” Bridges is…) rövid időn belül elkészül, és így lesz ott munkaerő és idő a következő játékukra.

A ResetEra fórumon bukkant fel, hogy a Guerrilla Games állásajánlatai között egy senior közösségi rendszerekért felelős tervezőt keresnek. Már maga a poszt elnevezése is gyanús, de a jellemzés már meg is erősíti, hogy mire készülnek „a gerillák”: a sikeresen jelentkezőnek szenvedélyesnek kell lennie a játékosközösségek és a közösségi funkciók felé.

A vezető játéktervezőnek fog jelenteni, és egy olyan csapatban fog dolgozni, ahol több tervező is a közösségi rendszerekre és a játékosok lekötésére fog koncentrálni. Ezekkel kapcsolatban a minőségi funkciómegteremtés lesz a cél, és a rendszertervezési tapasztalattal a háta mögött a játékosokkal való interakciókat és kapcsolatokat építő, lekötő, és megtartó innovatív funkciók iránt fog ötletelni, alkotni (majd meg is osztja azokat).

Persze nem száz százalékos annak esélye, hogy a Guerrilla Games következő játéka kapásból egy nyílt világú valami lesz (erre az esély ott van, mivel a Horizon játékokra ez a jellemző), mégpedig kooperatív elemekkel (erre eddig nem volt példa). Lehetséges, hogy a stúdió mindössze egy másik PlayStation-stúdió példáját követik. A Sucker Punch ugyanis először kiadta tavaly nyáron a Ghost of Tsushimát (amiből augusztus 20-án megjelent a Director’s Cut alcímű rendezői változat az Iki-szigetet tartalmazó kiegészítővel PlayStation 5-re is), de később jött belőle egy multiplayer mód is egy ingyenes frissítésként…

Igaz, ott van a másik lehetőség: a Guerrilla Games egy multiplayer SPIN-OFF munkálatainak látott hozzá. Majd meglátjuk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu