Megvan, ki fejleszti a Twisted Metal rebootot?

Nem csak televíziós visszatérésre készül a 90-es és 2000-es években közismert Twisted Metal, ami a PlayStation 4-en nem tette tiszteletét.

 

Korábban már írtunk arról, hogy a Twisted Metal visszatérése játék formájában is be fog következni, de ennél komolyabb részletekről nem volt akkor még tudomásunk. Most viszont a VGC írt többet arról, hogy az autós harcosdi milyen formát ölthet. Több mint egy évtizeddel a PlayStation 3-as rész után fog csak eljutni a boltokba…

…és mivel a PS3-as Twisted Metal 2012-ben jött ki, ki is lehet számolni, hogy 2023-ra fog megérkezni. A játékon a Lucid Games dolgozik, és tőlük egy hasonló, mondhatni bootleg Twisted Metalt már láthattunk, ugyanis a PlayStation 5-exkluzív Destruction All-Stars hasonlított ehhez, de azért az mégsem volt az igazi. A Lucid Games liverpooli stúdiója dolgozik a játékon, ami ráadásul egy free-to-play modellel fog működni. Ez egyfajta reakció lesz arra, hogy a Destruction All-Stars mondhatni az utolsó pillanatban ugrott át a fizetős, prémium modellről a PlayStation Plus-os rajtra.

Miért is mondjuk, hogy 2023-ban fog megjelenni (PlayStation 5-re, de ez magától értetődik)? Korábban a VentureBeatnek író Jeff Grubb is beszélt már a Twisted Metalról, hogy már készül, de még korai állapotban van. Egy nagyobb stratégiai bővítés részének nevezte a játékot, amin viszont az egyik eredeti kulcsembere, David Jaffe (aki ugyebár a God of War létrehozásában is fontos volt!) szerinte nem dolgozik.

Szerinte a Sony a játékoknak úgy ad zöld utat, hogy azok filmes, televíziós adaptációihoz és megjelenési időpontjukhoz közel igazodva jussanak el a boltokba. Az inspirációt az MCU (Marvel Cinematic Universe = Marvel filmes univerzuma) és annak sikere adhatta a Sony-nak. A cégen belül Grubb szerint olyan gondolatmenet van, hogy mivel a Sony Pictures révén a filmekben is van tapasztalatuk, miért nem építkeznek az ottani sikerekre a játékok között is?

Ez persze még nem hivatalos, de esélyes, hogy a Twisted Metal (ami még játék formájában bejelenésre vár) 2023-ban fog megjelenni PlayStation 5-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu