Sherlock Holmes: Chapter One: harcra készen [VIDEO]

A Frogwares Sherlock Holmes: Chapter One játékában lehetőségünk adódik bunyózni is, de ez nem mindig lesz a lehető legszerencsésebb megoldás.

 

A Frogwares sajtóközleménye kb. ezzel is kezd, hogy Sherlock Holmes mindig is eszesebb volt, mint izmosabb, és mivel itt a nyomozó még jóval fiatalabb lesz, hatványozottan igaz lesz az az állítás, hogy többet ésszel, mint erővel. Az ukrán stúdió pedig ezt ki is fogja hangsúlyozni a harcrendszerben is, mert direkt így építették fel a harcokat.

Röviden: Sherlock Holmes nem fog Mike Tyson módjára kibírni egy sorozat ütést. Egyfajta üvegből készült ágyúról van szó ezekben a helyzetekben: magyarul gyorsan a padlóra lehet vágni őkelmét, ezért jobb lesz mozgásban maradni, és fedezéket használni. A koncentrációs mód segítségével a környezeti veszélyeket kiválaszthatjuk, mert ezzel lelassíthatjuk, vagy akár el is kábíthatjuk ellenfeleinket. Az eszközeinkkel közelről is okozhatunk egy-két kellemetlen pillanatot. Akár pár pofont is ki lehet osztani, mert azért mégis csak egy férfi a főszereplő, hiába törékeny alkat…

Tehát ki lehet ütni ellenfeleinket, ami nem jelenti azt, hogy meg is kell ölnünk őket. Sherlock nem ilyen alkat, és emiatt gyakran az ajánlott, hogy életveszélyt nem okozó kiütésekkel operáljon. Persze, akár lőfegyvert is alkalmazhat a szorosabbnak tűnő helyzetek során, de erről a még mindig igazán furcsa bajtársa, Jon mondani fog egy-két keresetlen szót. A vele való kapcsolatunkat befolyásolja, hogy miképp közelítjük meg a harcokat (és hogy milyen morális döntéseket hozunk a nyomozásaink során). Szóval, és aki nem szeretne harcokat, megteheti: a Frogwares elhatározta, hogy a játékosoknak lehetőséget nyújt ezek teljes mértékű kihagyására. Úgyhogy aki pacifista, örülhet: nem kötelező a bunyó.

A Sherlock Holmes: Chapter One PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, illetve PC-re (Steam, GOG, Epic Games Store) november tizenhatodikán fog megjelenni. A PlayStation 4-es és Xbox One-os verziók egy kicsivel később érkeznek meg, talán még az idei év során. A halasztásukról és az indoklásról korábban már beszámoltunk.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu