Hot Wheels Unleashed – Matt el

TESZT – Bár többnyire a Milestone színvonala megmutatkozódik a termékben, talán nem csak a Hot Wheels rajongóinak ajánlott a játék, aminek hiányosságait viszonylag gyorsan fel lehet fedezni.

 

Hiányzott tőlem a recenziósdi? Remélhetőleg mindenkinek nem.

 

 

Forró

 

A játéknak van egy sztori módja, Hot Wheels City Rumble néven. Öt boss okoz bajt Hot Wheels városban (nem fogom lefordítani a brandet is… hogy hangzana, hogy Forró Kerekek Város?), és a békét a három körös versenyek (esetleg időmérők) segítségével hozhatjuk vissza. Ez kb. annyira logikus, mint mondjuk a Disney Magical Tetris Challenge-e, ahol Tetriselve haladtunk a sztoriban. Az alapjáték is volt egy laza 9-es. Multiplayer? 9.5.) Ha elérjük a kitűzött célt, akkor haladunk előre az úton, és aki a nagyobb kihívások iránt érdeklődik, az Unleashed segítségével még több jutalmat ad. 52 verseny, 32 time trial, 9 titok, illetve 5 bossfight van (ezek többnyire hosszabb versenyek, trükkökkel), és az útvonalak során sok esetben zsákutca van, jutalmakkal a végén. A titkokat az utcákon elért fejleményekkel nyitjuk meg, a meglepetésdobozok pedig értelemszerűen eltérő jutalmakkal várnak. Nem valami bonyolult, és ebből kiindulva kimondható: repetitív, gyorsan elfáradó élményről van szó.

Ezen nem sokat segít az, hogy mindössze öt környezet van. Jó, idővel több pálya lesz rajtuk, de a háttér nem okoz nagy izgalmakat. Garázs, egyetem, toronyház, deszkás park, pince – ez az öt lokáció vár ránk. Nem lesz alapból minden nyitva, és a pincénk testreszabható lesz. A járgánykollekció nem marad el (nem véletlen a Hot Wheels licenc), de van egy kisebb bökkenő ezzel: említettem a meglepetésdobozokat. Az a baj velük, hogy véletlenszerűen kapunk belőle valamit, így megvan annak a negatív konnotációja, hogy oltári sok alkalommal kapjuk ugyanazt, ami a hangulatot rombolja, a bolt maga pedig gyakran sokkal drágább, és korlátozott ideig kínálja a tárgyait. A 68 kocsi négy kategóriába esik (common, rare, legendary, és super treasure hunt), és a tuningolható tényezők sem elfelejtendőek (sebesség, fékezés ereje, gyorsulás, kezelhetőség, boost). Amint megtaláljuk a nekünk megfelelő kocsit, nem fogunk onnantól váltani valami másra (főleg tuningolás után), ami szembe megy a licenccel. Több ezernyi kicsi kocsi jutott már a piacra (sőt, szerintem nem túlzás százezres mértékben gondolkodni), így esetleg a Milestone motiválhatta volna a játékosokat abban, hogy esetleg érdemes lenne egy másik versenyszemélygépjárműt alkalmazni. A Gran Turismoban sem lehet mindenhol ugyanazzal a verdával menni (és remélhetőleg a 7-ben is lesznek ilyen beépített korlátozó tényezők).

 

 

Kerekek

 

A grafika valamelyest hozza a műanyag/fém autó a játékpályán hangulatot, de azért a zenével kapcsolatban nem biztos, hogy minden esetben el tudták találni azt, ami esetleg illene a franchise-hoz. (Persze többször meg azt emelem ki a Milestone-tól, hogy nincs zene…) A kezelhetőség többnyire a helyén van (és itt most nem lehet a fizikát értékelni: elvégre ez nem egy MotoGP például), a kameraállásból viszont szerintem kevés van: a visszajátszásokhoz képest mindössze egy. Ez kevés. Kihívást pedig találhatunk, hiszen négy nehézségi szint van, és mindig ott a lehetőség…, mondjuk úgy, hogy arrébb terelni riválisainkat. Ha emellett el tudjuk sajátítani a boostolást, akkor jó eséllyel nyerni fogunk, persze jól kell időzíteni (két fajta van amúgy, a csíkos addig tart, amíg ki nem ürül, a „tablettás” pedig alkalmanként működik).

Ha elrontjuk és lerepülünk a pályáról, akkor arra is van egy gomb, de cserébe nagy eséllyel tizensokadik helyen folytatjuk. A multiplayerben pedig maximum tizenketten játszhatunk online, helyi multiban pedig ketten (és lehet szabályozni: engedjük-e az ütközéseket? mindegyik járműkategóriának szabad versenyezni?), és így akár megvizsgálhatjuk a többiek egyedi festését, mert erre is lehetőségünk adódik. Pályaszerkesztő is van, így főleg a játékosokon múlik, hogy mennyi kraft van hosszú távon a Hot Wheels Unleashedben. Remélhetőleg nem fogy el a levegő egy hónap alatt körülötte. Szóval, ha már itt vagyok, a Milestone már megint több kiadással variált, és az Ultimate Edition (50 euró helyett 90…) három nappal korábbi hozzáférést is adott, és extra kocsikat, testreszabási pakkot, pályaszerkesztő modult és DLC-t ad. Két Hot Wheels Pass is van… úgyhogy eléggé monetizáló mentalitás van.

 

 

Elszabadulva

 

A Hot Wheels Unleashed kap egy hetest, mert szerintem bár jó ez a játék, lehetett volna jobb is: a sztorimód gyorsan leül, a háttereket rövid idő alatt megunjuk, a lootboxolás idegesítő, a háttérzenék nem kaptak kellő törődést, egyetlen kameranézet van, és nagyon úgy érzem, hogy a játékosoknak kell ezt a játékot is életben tartania. Nem mondanám, hogy ez egy erősen ajánlott játék, pláne nem 50 euróért. 18 ezerért maximum a Hot Wheels rajongóinak ajánlanám, senki másnak.

-V-

Pro:

+ Pálya és festésszerkesztő
+ El lehet vele szórakozni
+ Valamelyest hangulatos

Kontra:

– Lootboxok (nem fizetősek, de idegesítőek)
– A sztorimód és a háttérismétlődés gyorsan leülteti
– Miért csak egy kameranézet van?


Kiadó: Milestone

Fejlesztő: Milestone

Stílus: Verseny

Megjelenés: 2021. szeptember 27. (korai hozzáférés)/30.

Hot Wheels Unleashed

Játékmenet - 6.2
Grafika - 7.3
Történet - 6.8
Zene / audió - 6.7
Hangulat - 8

7

KORREKT

Szórakoztató, de csak rövid időtartamokra adagolva

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu