Több IP-jének feltámasztásán is dolgozik a Konami?

A japán cég, a Konami igyekszik visszahozni a régebbi renoméját, igaz, ez hatványozottan nehéz feladatnak fog bizonyulni.

 

Itt nem az eFootball már-már botrányos rajtjára gondolunk (tegnap írtunk róla; annyi történt azóta, hogy a Konami bocsánatot kért, és igyekszik működőképes állapotúra pofozni a korábban PES, vagy Pro Evolution Soccer néven ismert focijátékát, ami free-to-play modellre váltott), hanem arra, hogy a Metal Gear: Survive nem éppen egy olyan játék volt, amit sokan akartak volna (Kojima Hideo nem dolgozott rajta), és emiatt is kapta a flakot a japán kiadó, hogy miért erőlteti. (Eközben pachinkóztak is elég szépen…)

A VGC névtelen forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy a Castlevania, a Metal Gear (Solid) és a Silent Hill franchise-ok is feltámasztást kaphatnak. Az első közülük egy új Castlevania lenne, ami a sorozatot újragondolná, és ezt a japán cég házon belül készíti, kisebb segítséggel több, külsős japán stúdiótól. Emellett a Metal Gear Solid 3: Snake Eater-központú remake is készül, de ezt a szingapúri Virtuos készíti. A Konami a remake előtt az Metal Gear Solid részekből remasterelt kiadásokkal készül a site szerint.

Az Eurogamer hozzátette, hogy a Konami tényleg jó ideje töpreng a Metal Gear Solid 3: Snake Eater felújításán. Volt korábban egy ötlet arra, hogy a Fox Engine-re átültesse a játékot, és a jeleneteket az MGS3-as pachinkóból emelte volna át. A VGC hozzátette, hogy több, külsős stúdió is dolgozik több Silent Hill-játékon, és az egyiket az év folyamán a Konami outsourcingolta (kiszervezte) egy nagyobb japán fejlesztőcsapatnak.

Itt egy gyors összefoglaló: februárban Yamaoka Akira, a Silent Hill neves zeneszerzője egy, külső kérésre törölt Al-Hub interjúban azt mondta, hogy a nyáron „az a bejelentés jön, amire számítunk,” igaz, ez nem történt meg, és bár a Konami elutasította, hogy ők kérték az interjú eltávolítását, az Eurogamer kiemelte, hogy a japán cég nem örült Yamaoka kommentjének; és a Gematsu szerint a Kojima Productions dolgozik a Silent Hill új részén, és ezt a Sony Interactive Entertainment finanszírozza.

Mindez nem hivatalos.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu