Mi a Bing legkeresettebb kifejezése? Egy rivális felfedte a választ!

TECH HÍREK – Miután az Európai Unió közel 1550 milliárd forintos bírságot szabott ki az Alphabetre, a Google anyacége nem hagyta ezt ennyiben.

 

Júliusban egy antitröszt határozat miatt kapott egy hatalmas bírságot az Alphabet, mert szerintük a „gugli” a hatalmát és erejét kihasználva szorítja ki a rivális keresőmotorokat, amivel monopolhelyzetet teremt a piacon. A BBC arról írt, hogy a Google (vagy inkább az Alphabet…) ügyvédjei csütörtökön a bíróságon azt állították: a bírságot vissza kellene vonniuk, és van egy 2018-as antitröszt határozat, ami szerintük nem volt jogos, mert úgy vélik, hogy a Google sikere kizárólag a fogyasztók választása miatt van. Ezért is mondták „a G-s jogászok”, hogy szerintük a Bing legkeresettebb kifejezése a „Google”!

A Bloomberg pedig Alfonso Lamadridot, az Alphabet Inc. egyik ügyvédjét idézte: ők állítólag minden bizonyítékot bemutattak, hogy alátámasszák: a Bingen igenis a Google-t keresik a legtöbben, és szerinte az emberek nem kényszerből használják az ő keresőmotorjukat, hanem mert így választottak. A Google piaci részesedése egybe esik a fogyasztói felmérésekkel: a felhasználók 95%-a „a guglit” választja a többi keresőmotorral (pl. épp az említett Binggel, vagy a DuckDuckGoval) szemben.

Az Európai Bizottság ügyvédjei szerint a Google illegálisan járt el több szemszögből is: a mobilokat és tableteket gyártó cégeket arra kényszerítették, hogy alapból telepítsék fel a Chrome-ot, különben elvesztik a Google Play Store licencelését… és az Android-felhasználók legtöbbje itt keres és tölt le appokat; a mobilszolgáltatók (hazánkban pl. ilyen a Vodafone) és gyártók pénzt kaptak a Google-től, hogy az eszközökre alapból feltelepítsék a Google Search applikációt; illetve megakadályozták a gyártókat abban, hogy az Android alternatív, a Google sémájába nem illeszkedő verziókkal rendelkező okoskészüléket értékesítsenek…

Még 2018 júliusában egy blogposztban azt írta Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója, hogy az ezzel kapcsolatban meghozott bírói határozat elutasítja az Androidot támogató üzleti modellt, ami több választási lehetőséget hozott magával, nem pedig kevesebbet. Az EU versenyügyi biztosa pedig azt mondta, hogy az európai felhasználók mindössze egy százaléka töltött le egy másik kereső appot a telefonjára…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu