Venom 2 korhatárbesorolás: keményen lecsapott rá Magyarországon a Nemzeti Filmiroda! Erre mi sem számítottunk!

MOZI HÍREK – Meghökkentő korhatár besorolást kapott a Marvel képregényes antihős: Venom legújabb kalandja Magyarországon! Míg a világ legtöbb országában 12-13 éven felüliek szól a Venom 2. – Vérontó, addig Magyarországon csak 18 éven felülieknek ajánlják a filmet!

 

Vasszigorral csapott le a Nemzeti Filmiroda: a Venom 2. – Vérontóra, miután az egyik legszigorúbb korhatár-besorolást kapta Magyarországon a film: 18 éven aluliak nem ajánlják senkinek. Azért nem kell frászt kapni: ettől még a moziban bárki megnézheti, lévén ez a besorolás mindössze egy ajánlás, amit fel kell tüntetni a film olyan promóciós anyagán, mint a plakátok, képek vagy filmes trailerek – és persze a moziban is a vetítések előtt meg kell jelennie ennek a figyelmeztetésnek. Az moziban ugyanakkor nem tilthatják meg a kiskorúaknak, hogy megnézzék a szuperhősről – vagy antihősről szóló alkotást.

Nyilván nem egy tragédia, hogy a Venom 2.-nek ennyire szigorú elbírálást adott a korhatár-besorolásokért felelős Nemzeti Filmiroda, csak valahol érthetetlen. Furcsa módon a film a világ más tájékán éppen azért kapja a savat a rajongók egy részétől, mert az alkotók elég világosan “óvatos duhajok” voltak és az enyhébb, PG-13-as korhatár-besorolás érdekében alaposan visszavettek az erőszakból és a káromkodásokból. A film nagyjából vérmentes, erőszak szempontjából inkább rajzfilmes, és még a négybetűs angol f*** szót sem ejtik ki – ezáltal szélesebb közönséget is el tudnak vele érni. A Forbes egyébként arról is írt, hogy a Sony sohasem tervezte, hogy a Venom 2 „R-Rated” lenne, tehát szándékosan úgy készítették el a filmet, hogy a PG-13 korhatárbesorolásnak megfeleljen. Ehhez képest érdekes, hogy nálunk kapásból 18-as karikát kap a film.

Az IGN megkereste a film forgalmazóját, de ők sem tudtak nyilatkozni, lévén ők sem tudják a választ, illetve a döntés hátterét. Csak az ítélet érkezett meg, indoklás semmi. Előbbit egyébként itt ti is leellenőrizhetitek itt. Mi felhívtuk a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is, ott egyelőre nem tudtunk elérni olyan embert, aki a kérdésben nyilatkozna, amit találni fogunk, megírjuk.

Terjednek egyébként olyan pletykák, hogy nem az intenzív, de vértelen erőszak, hanem az esetleges homoszexuális áthallások miatt kaphatott nálunk ilyen besorolást a film – a kiskorúak védelme érdekében, amellyel kapcsolatban nemrég érkezett egy új törvénymódosítás. Mivel a film sajtóvetítése jövőhéten lesz, ezt egyelőre még nem tudjuk.

Ti egyébként mire tippeltek? Osszátok meg a kommentárokban!

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu