Diablo II: Resurrected: újabb bugfixek és ranglétrázás tart felénk

A Blizzard követi a mostanában elképesztően sanyarú menetelését: most már ki lehet mondani, hogy a felújított Diablo II első hete a piacon nem volt olyan fényes.

 

A Diablo II: Resurrected nem jelent meg kiváló formában (erről írtunk is az utóbbi egy hét során), sőt, nem rendelkezett a rajt pillanatában a magyarul ranglétrázásnak nevezhető funkcióval. Ez a kifejezés egy kompetitív Realmot takar, ahol mindenkinek nyomon követik az eredményeit, és ez alapján rangsorolást kapnak. Ebből alakul ki az a bizonyos ranglétra. A Blizzard korábban mondta, hogy a megjelenéskor nem lesz a játékban, de azért el lehet várni tőlük, hogy ne kelljen hónapokat várni (a Marvel’s Avengers pedig minimum egy évet igényel, hogy a megjelenés előtti marketingben megnevezett, PlayStation-exkluzív Pókember bejusson…).

A Blizzard a fórumon írta, hogy augusztusban erősítették meg a ranglétrázás csúszását. Azért döntöttek úgy, mert egyenlő játékteret akartak biztosítani mindenkinek az első szezonban, hogy fair esélyekkel indulhassanak, főleg amiatt, ha a megjelenéskor a stabilitási problémák a versengésre építő élményeket erősen hátráltatnák. (Ez meg is történt, hiszen ha egy karakterünk eredményei, vagy maga a karakter eltűnik, az bizony ölég nagy baj… de legalább ezt a Blizzard azóta már orvosolta.)

A Diablo II: Resurrected szeptember 23-án történt megjelenése óta vizsgálják a ranglétrázás implementációját. Nincsen fix időpontjuk arra, hogy ez mikor érkezhet meg, de ezt prioritásként kezelik, így elvileg nem kell majd fél évet várni rá, mert a stúdió tudja, hogy a játékosok alig várják a ranglétrán levő karakterük nevének felbukkanását. Ezt viszont egyszerre fogják kihozni több, jelentős bugfixálással, hogy a kompetitív élmény a lehető legjobb legyen már a kezdetekkor is. Ha konkretizálni tudják a rajt időszakát, értesíteni fognak minket, és így időt adnak a felkészülésre is.

Erre a lehető legegyszerűbben csak annyit mondanánk, hogy a Blizzard igazán optimista. Hogy joggal teszik-e ezt, idővel elválik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu