Jason Blum szerint az Ördögűző reboot „nagyon, nagyon ijesztő” lesz

A Blumhouse Ördögűző-trilógiája egy új történetet hoz létre, amely az eredeti filmtől elágazik, akárcsak a Halloween rebootjuk. A rendezőnek máris rengeteg munkája fekszik a projektben.

 

A Blumhouse úgy tűnik, hogy küldetésének tekinti, hogy a lehető legtöbb, legnagyobb horror-franchise-ba beleszóljon, hiszen saját alkotásaik, mint a The Purge és a Paranormal Activity után és a Halloween reboottal a tarsolyukban, Jason Blum cége most azt tűzte ki célul, hogy az Ördögűző-franchise-ba is új vért fecskendezzenek. A projekt ugyanazt a szemléletet fogja követni, mint a 2018-as Michael Myers-újjáélesztés, folytatva az eredeti Ördögűző-film történetét, és gyakorlatilag eltörölve az azt követő folytatásokat, vagy ha a népszerű trendet akarjuk követni, akkor egy olyan alternatív valóság megteremtésének is tekinthető, amely új útra tereli a történetet.

Az Ördögűző reboot egy örökölt folytatás, amely évtizedekkel az 1973-as klasszikus után játszódik majd, és amelyben Blum egyesíti erőit David Gordon Green rendezővel. A CinePOP-nak adott új interjújában Blum részletesebben is elmerült a projektben, és volt néhány erős szava azokhoz, akik azt várják, hogy a Blumhouse elrontja a démoni megszállottság történetét.

 

 

„Azt remélem, hogy az Ördögűzővel ugyanazt fogjuk csinálni, amit a Halloweennel” – mondta Blum. „A Halloween, az első film nagyszerű volt, a második film rendben volt, a többi pedig nem volt túl jó. Aztán jöttünk, és újragondoltuk, és az embereknek tetszett, úgyhogy remélem, hogy az Ördögűzővel is ugyanezt tudjuk csinálni. Mindenki azt hiszi, hogy pofára fogunk esni, de szerintem ugyanaz a rendező, ugyanaz az író, David Gordon Green és Danny McBride. És azt hiszem, újra ki fogjuk találni Az ördögűzőt, hogy frissnek, újnak, másnak érezzük majd, de, tudod, az első filmhez kapcsolódva, de ugyanakkor nagyon-nagyon ijesztőnek szánjuk ezt is.”

Jason Blum szerint azonban nem csak ezzel a filmmel vannak tervek, hanem egy új trilógiával, ami megint csak nagyon hasonló ahhoz, ahogyan az új Halloween-filmeket kezelték. Az eddigiek alapján a Hamiltonban Leslie Odom Jr. lesz a főszereplő, aki egy démon által megszállt gyermek apját alakítja majd, aki kétségbeesésében Chris MacNeilhez fordul, akit ismét Ellen Burstyn alakít, eredeti szerepét visszaadva. Bár az eredeti filmben Linda Blair játszotta Burstyn lányát, Regant, ő már megerősítette, hogy jelenleg nem vesz részt az új filmciklusban.

 

 

„Ez a film rengeteg kutatásból áll, és nem csak impulzív forgatókönyvírásból” – mondta Green a Total Filmnek Az Ördögűző forgatókönyvéről. „Az olyan, amiről rengeteg emberrel beszélsz. Rengeteg könyvet elolvasol, és egy rakás interjút készítesz. Annyira drámai hitelességgel rendelkezett az eredeti film. Sokkal több, mint amire számítottam, amikor belekezdtem. És azt hiszem, naiv voltam, hogy ezt gondoltam. De nagyon felemelő volt részt venni egy csomó beszélgetésben.”

Az új Ördögűző-trilógiát a Universal és a Peacock vette fel egy több mint 400 millió dolláros, jövedelmező üzlet keretében, míg a jogtulajdonos Morgan Creek Entertainment a Blumhouse-szal együtt a produkciós csapat tagja. A trilógia első filmje jelenleg 2023. október 13-án kerül a mozikba, és ha a Halloween-filmekhez hasonlóan sorakoztatják fel a folytatásokat, akkor a következő néhány évben további kettőre számíthatunk.

Forrás: CinePop

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu