Nem fogod elhinni, miért foglalkozik cryptóval az Ethereum alkotója! A World of Warcraft tehet róla!

TECH HÍREK – Elképesztő a World of Warcrafthoz kapcsolódó magyarázat, de azért mégis mosolyt csalt az arcunkra, ezt nem is tagadjuk.

 

Az Ethereum az a blockchain, ami az Ether cryptovaluta és az NFT-k mögött egyaránt megtalálható. Alkotója Vitalik Buterin, egy programozó. Őt az ihlette meg, hogy „a központosított szolgáltatások milyen horrorra lehetnek képesek”, és ezt kb. akkor határozta el, amikor a kedvenc játékában nerfeltek egy karaktert. Óh, a kérdéses játék, és az esemény: 2010-ben a Blizzard legyengítette a warlock karaktereket a World of Warcraftban. Wow! Vagy pontosabban WoW?

Az életrajzában Buterin azt írja, hogy 2007 és 2010 között boldogan játszotta a World of Warcraftot… egészen addig, amíg a Blizzard a warlockjának életelszívó (Siphon Life) spelljéből el nem távolította a sebzést okozó elemet. Ettől ő sírva aludt el, és az döbbentette rá arra, hogy a központosított szolgáltatások mekkora károkat is tudnak okozni. Emiatt gyorsan „lejött a WoW-ról”.

Ezután Buterin elkezdett a Bitcoinnal foglalkozni, és elkezdett a Bitcoin Weekly nevű blognak írni, ami eleinte óránként másfél dollárt (akkoriban is legalább 390-400 forintot…) fizetett. Később Mihai Alisie-vel közösen megalapították a Bitcoin Magazine-t, és a crypto átvette Buterin életében a főszerepet: abbahagyta egyetemi tanulmányait, majd 2013-ban az Ethereum ötletével is előállt. Így nélküle az NFT-k (non-fungible tokenek, magyarul egyedi, nem helyettesíthető tokenek) nem léteznének, és ezek hitelesítésre jók (valaminek az eredeti képét lehet pl. így értékesíteni), de van egy kisebb probléma velük: energiahatékonysági szempontból gyengék.

Úgyhogy gondoljunk bele: egy, manapság nem olyan nagy pozitív értékelésekkel rendelkező cég módosít valamit egy MMO-jának karakterében, ami egy évtizeddel később kezdi komolyan megmutatni utólagos hatását. Ha a Blizzard nem nerfel egy World of Warcraft spellt, Buterin soha nem kezdett volna ezzel foglalkozni, és nagy eséllyel Elon Musk sem lenne olyan tehetős (mert ő is nagyon támogatja a cryptovalutákat…).

Néha tényleg egy kisebbnek tűnő cselekedet lehet valami nagy dolog szikrája…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu