A Microsoft nem akar mozit az Xbox játékaiból

Az Xbox inkább marketingeszközként tekint a filmekre, mint egy új történet megalkotására. Phil Spencer szerint „nagyon óvatosnak” kell lenniük.

 

Egyértelmű, hogy a videojátékokban bemutatott univerzumok olyan hatalmasak, hogy egyetlen franchise-ból több filmet is lehetne készíteni. De annak ellenére, hogy több kísérlet is történt ezen a területen, a közösséget nem érdekli a film és a videojáték házassága. Legalábbis az eddig megjelent filmek szerint. És bár úgy tűnik, még mindig erős a vágy, hogy az interaktív kalandjátékok a filmes térbe kerüljenek, a Microsoft biztosított minket arról, hogy nem hajlandó követni ezt a trendet.

Végül is, ha számokról van szó, nagy különbség van a két médium között. Ezt Phil Spencer a TheGrill 2021 rendezvényen a Take-Two Interactive vezérigazgatójával, Strauss Zelnickkel folytatott beszélgetés során magyarázta el, amelyről a Gamespot számolt be. Ebben az értelemben az Xbox-főnök úgy véli, hogy a videojátékok és a film közötti számok annyira különböznek, hogy komolyan el kell gondolkodni egy audiovizuális produkció ötletén: „Úgy gondolom, hogy a kereskedelmi érték, a piaci érték a csúcsszintű játékoknál ma nagyon magas. De mi mindig nagyon, nagyon óvatosak vagyunk, amikor a lineáris térben tervezünk valamit”.

 

 

Ezért Spencer nem akarja vállalni azt a kockázatot, hogy egy videojáték profitját károsíthatja egy kritikusok által lehúzott film, így végül az negatív hatással lesz a franchise-ra. Tehát „inkább expozíciós vagy marketinglehetőségként tekintünk rájuk” – ami tovább erősíti Spencer azon felfogását, hogy a videojáték interaktivitása elvész, ha a történetét egy passzívabb közegbe helyezik át a fogyasztó számára.

Ennek ellenére a Microsoft nem zárja ki teljesen, hogy a leghíresebb IP-jei közül bármelyik is a vörös szőnyegre lépjen, hiszen olyan projektek is készülnek, mint a Minecraft-film, amelynek megjelenési dátumáról még nem született döntés, vagy a Halo-sorozat, amely 2022-ben érkezik. Ráadásul a Microsoft véleménye messze elmarad más cégekétől, mint például a Naughty Dog, amely az HBO-val együttműködve készített egy sorozatot, amelyről már az első hivatalos képet is ismerjük, vagy a Nintendo a Super Mario-val, amely igen különös szinkronszínészi stábbal vágott neki a produkciónak.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu