Arise of Awakener: Dragon’s Dogma, csak nem a Capcomtól [VIDEO]

Bár nagy eséllyel a japán kiadó dolgozik a Dragon’s Dogma folytatásán, a Gamera Game is megpróbál valami hasonlót létrehozni, az Arise of Awakener játékban.

 

Emiatt nem is nagy meglepetés, hogy egy akció-RPG-ről van szó. Egyjátékos lesz, nyílt világgal, egy olyan fantasy helyszínnel, amit a középkori Európára alapozva teremtettek. A Tokyo Game Show során bejelentett játékban természetesen lehetőségünk lesz sárkányokon ülni, léghajóknak parancsokat adni, és több fantasztikus lénnyel is megküzdhetünk. A történet azért kicsit átlagos felvezetésű: egy kalandozó útra kel, hogy bosszút álljon és helyre tudja hozni a hírnevét…

Három játszható karakter lesz: a harcos, a nyilas, illetve a mágus (Warrior, Archer, Mage). Gyors tempójú hack’n’slash-re kell felkészülni, de ez a korai állapotú játékot mutató videóból még nem nagyon jön át. A cél mindenféleképpen az, hogy a játék végére mi legyünk a felvilágosultak, és azt még körül kell járni a sztoriban, hogy ez a nagy rang pontosan mit is takar, és miért ilyen híres. Ezekkel kapcsolatban még várnunk kell a részletekre, így talán 2022-ig nem is fogunk további újdonságokat hallani az amúgy furcsa nevű Arise of Awakenerről.

Felfedezhetjük a városokat, megnyithatjuk az eldugott ládákat a lootért, erőforrásokat gyűjtögethetünk, és ebből adódóan tényleg a Dragon’s Dogma hatása érzékelhető a Gamera Game Arise of Awakener játékán. Emiatt nem lepődnénk meg, ha a Capcom gyorsan lereagálná a Dragon’s Dogma 2 bejelentésével, mert ezzel megint saját magára tudná terelni a figyelmet.

Az Arise of Awakenerre még várnunk kell, ugyanis 2023-ban fog megjelenni PlayStation 5-re, PlayStation 4-re és PC-re. Kérdés, hogy lesz-e belőle Xbox Series, Xbox One, esetleg Nintendo Switch átirat. Talán a boltokba történő eljutására jobb nevet kap a játék (ez ugyanis most inkább egy shovelware mobile alkotás nevére hasonlít), és még kíváncsiak leszünk arra, hogy lesz-e belőle lokalizált, angol nyelvű kiadás is, vagy marad kizárólag Japánban. Nos, majd idővel meglátjuk, mi lesz ebből…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu