A Metroid Prime 3 azért nem volt ambíciózusabb nyílt világú játék, mert nem bírta el a Wii ereje

A Retro Studios felfedte a Metroid Prime 3 első terveit, melyekkel eredetileg a Nintendo mozgásvezérlős konzoljára készültek.

 

 

Mindig amikor egy szériába új játék érkezik, a fanok szeretik feleleveníteni kellemes emlékeiket az adott sorozatban kedvelt játékaikról. Samus esetében éveken át joggal vártak el egy hatalmas forradalmi változást a rajongók, ezt az átalakulást pedig a Metroid Prime 3: Corruption hozhatta volna el. Mint kiderült, a Nintendo Wii-s cím elsőre sokkal nagyobb célokat tűzött ki maga elé, mint amelyeket később meg tudott valósítani.

Ezt Bryan Walker, a fejlesztést vezető direktor mondta el, aki a Retro Studios producere volt 2012-es távozása előtt. A Kiwi Talkz-al folytatott beszélgetése során megerősítette, hogy ő és Mark Pacini (a Metroid Prime-sorozat direktora) sokkal ambíciózusabb játékot álmodtak meg, terveik szerint a játék világa nem lett volna ennyire behatároló, ennyire lineáris sem hősnőnk, sem pedig hajója számára.

Konkrétan nyílt világú elemek is helyet kaptak volna az első verzióban, ezeket azonban elvetették, mert túl nagy terhet jelentettek a Wii hardverének. „Mark előállt egy érdekes ötlettel, ami jó kis csavar lehetett volna a Metroid Prime 2 dizájnja után.” – mondta Walker. „Sokkal kevésbé lineáris világot álmodtunk meg, egy hatalmas világot, ami a csapatot is izgalomban tartotta.

Sajnos azonban a hardver, pontosabban a kevés memória a tervek útjába állt…

Ekkor már tudtuk, hogy az Xbox 360 milyen lesz, vagy hogy mi minden kapott helyet a PS3-ban … de hiába vártunk el többet, (a Wii) végül nem szállította azokat a specifikációkat, melyekre szükségünk lett volna a hardvertől és főleg a memóriától. Túl sok lett az akadály.” – zárta történetét.

Mindezek ellenére Walker megerősítette, hogy a Retro Studios azért nagyon büszke gyermekére, a Metroid Prime 3 végső formájára is, s azt mondta reméli, hogy a Metroid Prime 4-el meg tudják ugrani azt a szintet, amelyet korábban nem sikerült nekik. Egyelőre nem tudhatjuk, hogy ezúttal mit hoznak össze a fiúk és lányok, azonban a héten érkezik a Metroid Dread, ezzel a Nintendo Switch játékkal pedig október 8.-tól már játszhatunk is!

 

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu