Az eFootball 2022 még javában várja a frissítéseit, de a Steam gamerei máris „pszichológiai horrorjátékként” hivatkoznak rá

A Valve áruházának felhasználói eddig a szimpla mezei futballjátékot sem igen találják az eFootball 2022-ben, ami egyébként a Pro Evolution Soccer utóda akart lenni…

 

 

Kevés PES-fan tudta elképzelni azt a szintű nemtörődömséget, amellyel a Konami az új sportszimulátorának optimalizációját kezelte most, hogy megjelent az eFootball, pedig a helyzet nagyon eldurvult: már a játék alapverziójától kezdve komoly kritikákat kap mind PC-n, mind konzolon. PC-n aztán a játékosok nem is hagyták annyiban a dolgot, s beszédes címkével kezdték illetni a Steam felületén ezt a játékszerűséget.

Messze maguk mögött hagyva az ilyenkor szokásos, unásig ismert címkéket, a Valve áruházának népe, látva a reakciókat inkább a humor eszközéhez nyúlt, hogy nemtetszésének hangot adjon. A játékot ugyanis pszichológiai-horrorként kezdték el megbélyegezni, utalva ezzel arra, hogy csak az játssza, aki el akar rettenni, másod- és harmadrészt pedig olyanoknak ajánlják még, akik érdeklődnek a horror műfaja és a szexuális tartalmak iránt… A sportjátékok műfajának csak negyedik címkeként sikerült becsúsznia, mintegy mellékesen.

A Steam megengedi a felhasználóknak, hogy maguk is besorolást adjanak az egyes játékoknak azok műfaja és tartalma alapján, ezzel segítve más játékosok böngészését a játék-katalógusban, azonban úgy tűnik, hogy a game rettenetes teljesítménye, illetve a benne hagyott, riasztó mennyiségű bug nem igen engedi látni a förtelem mögött megbúvó focis játékot.

A Konami persze valójában nem tétlenkedik, csak hát kicsit késő ez már… Javában dolgoznak a játékon, s néhány roppant bosszantó hibáján már sikerült is csiszolniuk az elmúlt pár napban.

 

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu