Battlefield 2042: A cross-play ellenére sem lesz támogatott az egér-billentyűzet konzolon

A DICE megerősítette, hogy megjelenéskor biztosan nem lesz még kompatibilitás a fentebbi eszközökkel, azonban a jövőben elérhetővé akarják tenni ezeket a Battlefield 2042-ben.

 

A Battlefield 2042 már a sarkon figyel. Így, hogy közeleg a megjelenés, egyre többet tudunk meg a launch részleteiről. Az Electronic Arts háborús lövöldözős játékának bejelentését jól fogadta a közönség, talán mert a jövőt tette meg a csaták helyszínéül. Méghozzá a közeli jövőt.

A DICE célja az volt, hogy nagyszerű harci élményt nyújtson játékosainak azután, hogy a közelmúltban elég vegyes volt a sorozat játékainak fogadtatása. Ezekkel még a legnagyobb rajongók sem voltak elégedettek. Éppen a közösség miatt hát elérhetővé teszik a Battlefield 2042-ben a közös játékot PC-sek és konzolosok között. A szerverek ilyetén módon történő keresztezése azonban újabb problémákat szült, így hát a stúdió inkább amellett döntött, hogy egyelőre nem engedélyezi konzolokon, Xbox-on és PlayStation-ön az egér és a billentyűzet használatát.

Ezt már néhány Steam-es leírás is megerősíteni látszik, melyek tanúsága szerint már többen is panaszkodtak erre a játékosok csoportjából. A DICE végül tehát nem engedi meg ezt a fajta irányítást a következő hónapban esedékes megjelenéskor, ugyanakkor már dolgozik azon, hogy a jövőben mindenki számára pozitív megoldást találjon a problémára.

Logikusnak tűnik a fejlesztő aggodalma, hiszen az online játéktér toxikus hely tud lenni, ráadásul ott van a multiplayer balanszoltságának problémája is, melyet különösen fontos szem előtt tartani ennél a játéknál. Hogy megtudjuk erősíteni mindez hogyan sikerült a csapatnak, még várnunk kell november 19-ig, ezen a napon érkezik meg ugyanis a Battlefield 2042-vel a jövő háborúja PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X | S-re.

 

 

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu