Hogyan kötődik a Far Cry 2 az első részhez? A rendező elárulta a választ!

A Far Cry 2 kiváló játék volt a maga idejében (és érthetetlen módon a Far Cry 6 nem fogja elhozni annak főgonoszát, holott a 3-5-ből igen…), de valahol mégis kapcsolódott az első részhez.

 

A Far Cry 2 egyik emlékezetes eleme a Jackal (magyarul Sakál… de hagyjuk meg angolként) volt. A főgonosz egy olyan karakter volt, aki mindig nagyon közel volt hozzánk, de nekünk nem volt lehetőségünk elkapni a grabancát. Például a játék elején, a maláriától küzdve szó szerint odajön hozzánk, miközben mi nem tudunk két lábra állni. A fegyverkereskedő érinthetetlen volt ezekben a szituációban.

A Redditen jó ideje keringtek teóriák a karakter kilétéről. A rajongók szerint a Far Cry 2 Jackalja az első rész, illetve a Far Cry: Instincts főhőse, Jack Carver volt. Itt lép be a képbe Clint Hocking, aki a Far Cry 2 rendezőjeként a lehető legjobb személy tisztázni a szituációt. Ezt meg is tette az IGN-nek adott interjújában. Eddig csak feltételezés volt az egész, ugyanis a karakter textúrái a Far Cry 2-ben „jackcarver” jelzővel voltak ellátva.

Hocking megerősítette: Jackal a Far Cry 2-ben valóban Jack Carver volt az első részben. Korábban még egy fegyverekkel kicsiben kereskedő, trükkös csóka volt, aki a szigeten kikötve beleesik az ott történő eseményekbe. A folytatásban pedig kb. eltelt tíz év, és a szigeten látott események hatással voltak rá. Itt mondhatni szintet lépett a csempészetével, belekeveredett az ügybe, csakhogy olyan sok dolog történt vele, és olyan sok hajmeresztő eseményt látott, hogy azóta mondhatni megkeményedett a figura.

Szerinte a karakter azért van a játékban, hogy a játékos egy nagy célpontot és feladatot kapjon. Nem tekinthető játékmenetbeli funkciónak, hanem mindössze egyfajta motivációként van ott. Hocking úgy véli, hogy kicsit tovább vihették volna a világba ezt a narratívát és karakterisztikát, mert ez eléggé új volt akkoriban… csak nem volt összehasonlítási pont, ahová el kellett vona jutniuk. Ha az lett volna, akkor Jackal jóval erősebb jelenléttel bírhatott volna.

Kár, hogy a Far Cry 6 DLC-i közé nem fért be a figura.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu