Menu

Squid Game (Nyerd meg az életed): vajon miért perelték be a Netflix-et a sikeres sorozatáért? Mi tudjuk a választ!

Egy dél-koreai vállalat megelégelte, hogy akkora az érdeklődés a Squid Game iránt, s úgy döntött, kezébe veszi a dolgot.

 

Hihetetlen, de a Squid Game sikere vezetett konfliktushoz egy cég és a Netflix hatalmas online tékája között.  A Squid Game lassan a teljes Netflix-kínálat legnézettebb darabja lesz, ugyanakkor a sikerek sajnos nem mindenkinek tettek jót, ezért pedig egy dél-koreai társaság pert kezdeményezett.

De kinek és miért bökte a szemét a Netlix sikeres műsora, a Squid Game? A dél-koreai internet és szerverszolgáltató, az SK Broadband volt az, aki a támadást indította a Netflix-el szemben, méghozzá azért, hogy utóbbi fizesse ki a szolgáltató megnövekedett hálózati kiadásait. A hatalmas sorozat utáni igény az egekbe fokozta az internethálózat terheltségét az országban, jelentette be egy szóvívő az SK-tól október 1.-én. A sorozat megkérdőjelezhetetlen sikere nyomán Szöul bírósága is úgy vélte, hogy úgy lenne helyes, ha a megavállalat Netflix valamivel hozzájárulna a szolgáltatók kiadásainak fedezéséhez, ha már azok hálózatait használja.

A hatalmas igény miatt az árak hirtelen nőni kezdtek, miközben jelentős karbantartásokra volt szükség a szerverek működésének biztosításához. Hát ezért akarja az SK Broadband a Netflix-től azt a pénzt, mondván a tartalomszolgáltató felel a műsorokért, melyekhez hozzáférést biztosít mások hálózatait használva.

Ha átmegy a követelés, a Netflix kénytelen lesz fedezni az említett költségeket, melyek nagyjából 27.2 milliárd dél-koreai vonra rúgnak (~23 millió dollár, nagyjából 7 milliárd forint) csak a 2020-as évben okozott kárt lefedendő, jelenti a Reuters.

De mit reagált erre a Netflix?

A Netflix kijelentette, hogy kivizsgálja a panaszokat, melyekkel az SK Broadband fordult a bírósághoz. Ugyanakkor keresi a nyitott párbeszédet s az együttműködést az SK Broadband vállalatával, hogy garantálja streaming műsorainak minél kellemesebb élvezetét a mindkét cég által kiszolgált ország felhasználói számára.

Na de mikor jön a Squid Game következő évada?

Még mindig nem tudni semmit a Squid Game második évadának premierdátumáról. A sorozat írója és rendezője, Hvang Donghjok (Hwang Dong-hyuk) kifejezte örömét sorozatának sikere kapcsán. Ugyanakkor az alkotói procedúra nagyon hosszú volt és stresszel teli, olyasmi, amit nem szeretne egyhamar megismételni, mint árulta azt el az amerikai Variety magazinnak.

A rendező azt is elismerte, hogy nem túl jó csapatjátékos, de igyekszik változtatni munkaszokásain. Akárhogy is, ha lesz is folytatás, valószínűleg jó sokat kell még várnunk, míg megnézhetjük…

 

Forrás: Marca Claro México

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu