Squid Game (Nyerd meg az életed): vajon miért perelték be a Netflix-et a sikeres sorozatáért? Mi tudjuk a választ!

Egy dél-koreai vállalat megelégelte, hogy akkora az érdeklődés a Squid Game iránt, s úgy döntött, kezébe veszi a dolgot.

 

Hihetetlen, de a Squid Game sikere vezetett konfliktushoz egy cég és a Netflix hatalmas online tékája között.  A Squid Game lassan a teljes Netflix-kínálat legnézettebb darabja lesz, ugyanakkor a sikerek sajnos nem mindenkinek tettek jót, ezért pedig egy dél-koreai társaság pert kezdeményezett.

De kinek és miért bökte a szemét a Netlix sikeres műsora, a Squid Game? A dél-koreai internet és szerverszolgáltató, az SK Broadband volt az, aki a támadást indította a Netflix-el szemben, méghozzá azért, hogy utóbbi fizesse ki a szolgáltató megnövekedett hálózati kiadásait. A hatalmas sorozat utáni igény az egekbe fokozta az internethálózat terheltségét az országban, jelentette be egy szóvívő az SK-tól október 1.-én. A sorozat megkérdőjelezhetetlen sikere nyomán Szöul bírósága is úgy vélte, hogy úgy lenne helyes, ha a megavállalat Netflix valamivel hozzájárulna a szolgáltatók kiadásainak fedezéséhez, ha már azok hálózatait használja.

A hatalmas igény miatt az árak hirtelen nőni kezdtek, miközben jelentős karbantartásokra volt szükség a szerverek működésének biztosításához. Hát ezért akarja az SK Broadband a Netflix-től azt a pénzt, mondván a tartalomszolgáltató felel a műsorokért, melyekhez hozzáférést biztosít mások hálózatait használva.

Ha átmegy a követelés, a Netflix kénytelen lesz fedezni az említett költségeket, melyek nagyjából 27.2 milliárd dél-koreai vonra rúgnak (~23 millió dollár, nagyjából 7 milliárd forint) csak a 2020-as évben okozott kárt lefedendő, jelenti a Reuters.

De mit reagált erre a Netflix?

A Netflix kijelentette, hogy kivizsgálja a panaszokat, melyekkel az SK Broadband fordult a bírósághoz. Ugyanakkor keresi a nyitott párbeszédet s az együttműködést az SK Broadband vállalatával, hogy garantálja streaming műsorainak minél kellemesebb élvezetét a mindkét cég által kiszolgált ország felhasználói számára.

Na de mikor jön a Squid Game következő évada?

Még mindig nem tudni semmit a Squid Game második évadának premierdátumáról. A sorozat írója és rendezője, Hvang Donghjok (Hwang Dong-hyuk) kifejezte örömét sorozatának sikere kapcsán. Ugyanakkor az alkotói procedúra nagyon hosszú volt és stresszel teli, olyasmi, amit nem szeretne egyhamar megismételni, mint árulta azt el az amerikai Variety magazinnak.

A rendező azt is elismerte, hogy nem túl jó csapatjátékos, de igyekszik változtatni munkaszokásain. Akárhogy is, ha lesz is folytatás, valószínűleg jó sokat kell még várnunk, míg megnézhetjük…

 

Forrás: Marca Claro México

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu