Menu

Bloodborne: remaster, majd folytatás a Bluepoint Gamestől?

A most már hivatalosan is a Sony Interactive Entertainment alá tartozó Bluepoint Games körül szinte azonnal megindultak a pletykák a Bloodborne játékáról.

 

A Twitteren Colin Moriarty (aki régebben helyesen arról beszélt a bejelentése előtt, hogy a Demon’s Souls egy felújítást kap) azt írta, hogy „a kékpontosok” most Yharnamba tartanak. Ez egyértelmű utalás arra, hogy a Bluepoint terítékén egy Bloodborne-projekt (is) található. A Discordon pedig azt írta, hogy először a PlayStation 5-ös remasterrel foglalkoznak, és utána jön egy folytatás, de rá fog kérdezni a forrásánál, aki a Demon’s Souls esetében nem is tévedett; ha ő megerősíti, akkor jó helyzetben leszünk szerinte. (Pláne, mert az Insomniac Games esetében ugyanez az illető helyesen tudta, hogy a Marvel’s Wolverine is készül arrafelé.)

És eközben hivatalosan is beszélhetünk arról, hogy a Bluepoint Games nyíltan „az év játéka” minőségű játékokat akar teremteni, és az állásajánlataik között találhatunk harci tervezői, senior megvilágítási művészi, illetve grafikus mérnöki pozíciókra szólót is. Az állásajánlatokban megemlítik, hogy eredeti fejlesztésekbe kezdtek (ami ugye alátámasztaná a Bloodborne folytatását), és ehhez az iparban éllovas embereket keresnek. Ezután megemlítik, hogy korábban ők voltak a felelősek az Uncharted: The Nathan Drake Collectionért, a Shadow of the Colossus PlayStation 4-es remake-jéért, vagy a Demon’s Souls PlayStation 5-ös nyitócímek között fellelhető remake-jéért.

Ha igaz mindez, akkor a Sony ezúttal nem akarja a FromSoftware-t felkérni a Bloodborne folytatására (ugyanis ők csinálták az eredeti, továbbra is csak PlayStation 4-en elérhető játékot). Mivel a FromSoftware beleegyezett a Bluepoint Games és a ma már nem létező Sony Interactive Entertainment Japan Studio Demon’s Souls-os felújításába, lehetséges, hogy a japán stúdió kellőképp megbízik a Bluepointban a folytatás esetében is.

Az viszont biztosra vehető, hogy ha lesz is Bloodborne 2, arra ne számítsunk két éven belül, mert azért egy kiváló minőségű AAA játékhoz kell jó három év, és általában ennél több időt is igénybe tud venni a fejlesztés…

Forrás: WCCFTech, PSL

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu