Gigantikus hackelés érte a Twitchet! Egy névtelen felhasználó több ezer adatot szivárogtatott ki a platformról és a streamelőkről!

TECH HÍREK – Az Twitch-ről ellopott információkat a 4chanon tették közzé, és feltételezhető, hogy a hacker még több adatot menthetett el.

 

Egyik napról a másikra kompromittálódott a jelenlegi egyik legfontosabb streaming platform: A Twitch, az ikonikus streaming oldal alig néhány órája szenvedett el „masszív” hackertámadást. A hír azért kezdett el hangzani a hálózatokon, mert a lopásért felelős hacker a 4chan fórumon közzétette az összegyűjtött adatok egy részét. Összesen 126GB tele a Twitch-re vonatkozó információkkal, mint például a platform, a felhasználói preferenciák és trendek, valamint a streamerek fizetési jelentései, többek között.

A Twitch közösséget a platform történetének egyik legerősebb támadása riasztotta, amellyel rengeteg információ szivárgott ki mind a webről, mind a felhasználókról, mind az alkotókról és a nézőkről is egyaránt. Ennek értelmében a 4chan posztja a fent említetteken kívül a Twitch által használt több saját SDK-ról és belső AWS-szolgáltatásról, csapateszközökről, a Twitch egyéb tulajdonságairól, például az IGDB-ről vagy a CurseForge-ról és egy Steam-konkurensről is tartalmaz adatokat.

 

A hacker szándékairól keveset tudni, bár feltűnő a #DoBetterTwitch hashtag használata a 4chan posztjában. Ami talán a Twitch elleni állítólagos igazságszolgáltatási mozgalomra utalhat, bár egyelőre ez az elmélet nem erősíthető meg.

Másrészt, és annak ellenére, hogy a támadást végrehajtó hacker névtelen, több forrás is visszhangozta a hírt, amelyek közül kiemelkedik Tom Warren , a The Verge szerkesztője. Mivel az újságíró szerint neki vannak hozzá közeli forrásai, amelyek megerősítik a Twitch hackelését. Továbbá a streaming platform rémálma valószínűleg még nem ért véget, mivel a hacker rámutatott, hogy a 4chan posztja ” első rész „, így feltehetően több információval rendelkezik a Twitchről.

Ezért ajánlott, hogy a platform minden felhasználója azonnal változtassa meg a jelszavát, mivel, bár az ilyen jellegű adatokat nem szűrték, az a tény, hogy a hacker 2019 óta készült fizetési jelentésekkel rendelkezik, azt jelentheti, hogy személyes jelszavakkal is rendelkezik.

Egy most szörnyű helyzet a Twitch számára, amely növeli az általános elégedetlenséget a közösségében, ami általános sztrájkot eredményezett a platformon. Erre válaszul a Twitch perrel fenyeget két felhasználót, akik gyűlölet raideket szerveztek, és viszonylag nemrég bevezetett egy ellenőrzött chatet és új funkciókat a gyűlölet és a toxicitás elleni küzdelem érdekében a közösségében.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu