Shawn Layden: egyszerre sosem fog Sony-s játék PlayStationre és PC-re kijönni!

A Sony egyik ex-vezetője szerint a cég mindig el fogja tolni a PC-seket: nekik várniuk kell majd, hogy lehetőségük legyen a Sony Interactive Entertainment (vagy PlayStation Studios) játékaival játszani…

 

Amióta Layden 2019 őszén lelépett a Sony-tól, a cég álláspontja nem sokat javult a PC-sek szemszögéből vizsgálva. Erről amúgy a What’s Up PlayStationnek adott videós interjújában is beszélt a PlayStation egyik korábbi vezetője, és nem véletlenül: mivel „a kékek” stratégiája mostanában már elkezdi a PC-seket is figyelembe venni, volt kérdés arról, hogy a PlayStation-játékok miképp jöhetnek át a Steamre vagy az Epic Games Store-ra.

A PC-s megjelenésekről Layden azt mondta, hogy szerinte egyszerre soha nem fog megjelenni egy belsős fejlesztés (mondjuk a Firesprite egyik jövőbeli játéka…) PlayStationre és PC-re. Hozzátette viszont, hogy soha nem mondjuk, hogy soha. (A Microsoft eközben meg röhög a markába, mert ők meg pontosan ezt teszik: ha van egy Xbox-exkluzív játékuk, az egy napon jön ki az Xbox Series/Xbox One platformok mellett Steamen és Microsoft Store-on is; ilyen lesz mondjuk a Halo Infinite is.)

Amikor még a Sony-nál dolgozott Layden, a stratégia kialakulóban volt, és akkor el is határozták, hogy el kell menni oda, ahol az új fogyasztók, és akár jövőbeli rajongók vannak. Itt lényegében „ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor Mohamednek kell a hegyhez mennie” gondolatot említette meg. Szóval a cégnek aktívabban kell hozzáállniuk a PlayStation platformokon kívül a közönség megszólításához.

És bár öröm látni, hogy például a Horizon Zero Dawn, a Days Gone, vagy a nemrég bejelentett Uncharted: Legacy of Thieves Collection is becélozta a PC-t, mindegyik esetben több év telt el a PlayStationös eredeti kiadás, majd az értelemszerűen szebb állapotúra pofozott PC-s port között. De ez a Sony elképzelése: amíg számukra értelmes kereslet van PlayStation 4-en/PlayStation 5-ön, addig nem hozzák át PC-re.

De ez nem biztos, hogy a Microsofttal szemben jó elképzelés.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu