A Blizzard eltávolítja a szexista-párbeszédsorokat a World of Warcraftból a zaklatási perek miatti válság közepette

Egy friss javítással távolítják el a fejlesztők a World of Warcraftból azokat a macho, szexista vicceket és flörtölésre utaló párbeszédeket, amelyeket „politikailag inkorrektnek” tartanak.

 

Az Activision Blizzard hónapok óta reflektorfényben van. A céget zaklatás, visszaélés és diszkrimináció miatt indított perrel néz szembe, amelyet maga Kalifornia állam is felerősített. A történet nem állt meg itt, és az ügy végül még az Egyesült Államok kormányzati szerveinél, például a Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Tanácsában is feljelentést tettek.

E súlyos válság közepette a munka a különböző videojátékokkal mindig e kényes helyzet fókuszában folytatódik. Emiatt minden a szükségesnél jobban felnagyítva, és ezúttal a World of Warcraft volt a sor, hogy a vita tárgyát képezze egy nemrégiben megjelent frissítés után, amely megszünteti a bántónak tartott párbeszédsorokat .

Ez a javítás, amely néhány nappal ezelőtt jelent meg, részletezi, hogy a különböző szöveges macho vicceket vagy flörtöléseket, amelyeket a fejlesztők elavultnak tartanak és töröltek az MMORPG-ből. A Blizzard részéről megerősítik, hogy azt szeretnék, hogy a vicceik befogadóak és ne legyenek bántóak, bár úgy vélik, hogy „a buta viccek és a merész célzások a World of Warcraft részei, és ez valószínűleg mindig is így lesz”.

Emellett a fejlesztők azt is biztosították, hogy azt szeretnék, hogy a játékosok továbbra is kifejezhessék magukat a karaktereiken keresztül, ezért nem áll szándékukban módosítani a karakterek külsejét vagy a kozmetikumok megjelenését. Természetesen szeretnének gondoskodni arról, hogy „a lehetőségek széles skáláját” kínálják, hogy a felhasználók valóban képviselhessék magukat, és ezen dolgoznak majd a jövőbeli tartalmak és funkciók fejlesztése során is.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu