Vége A FIFA-nak?

A vállalat a FIFA 22 megjelenéséről és az EA Sports videojáték-sorozat jövőjéről is beszélt. Az EA komolyan fontolgatja, hogy megváltoztatja a futball franchise nevét. Ki érti ezt?

 

A videojáték-iparban a sportcímek egyre inkább a fősodorba kerülnek, az éves franchise-ok pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel a kollektív tudat részeivé válnak, mint valami, amit tizenkét havonta újra megkapunk. Ezen a téren a FIFA-saga kétségtelenül a legfontosabb a létező összes közül, még a sztárjátékok között is. Ma azonban megtudtuk, hogy így, ebben a formában lehet, hogy megszűnik.

Az Electronic Arts a weboldalán közzétett hivatalos sajtóközleményében a FIFA 22 közelmúltbeli megjelenéséről és a focis videojáték-sorozatuk jövőjéről nyilatkozott. A végén figyelmeztetnek, hogy fontolóra veszik annak lehetőségét, hogy a sorozat a jövőbeni kiadásokban elhagyja a FIFA nevet, elhatárolódva a nemzetközi szövetség rövidítésétől. „Vizsgáljuk az EA Sports futballjátékok márkanévváltásának ötletét. Jelenleg felülvizsgáljuk a FIFA-val kötött jogmegállapodást, amely továbbra is elkülönül a többi szponzori és licencszerződésünktől, amelyekkel a labdarúgás világában rendelkezünk” – közölték.

 

 

Ha ez megtörténne, akkor egy nagyon furcsa helyzetben találnánk magunkat, annál is inkább, mivel a Pro Evolution Soccer mint konkurens márka nemrég szintén eltűnt. A Konami sorozata a free-to-play irányába mozdult el, és mostantól eFootball néven fut, bár a jelenlegi állapotában nem valami nagy élmény. Ha viszont most a FIFA szerződést bontana, akkor két olyan történelmi sportági játékkal állnánk szemben, amelyek névleg ismeretlenek lennének.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy mindeközben az EA a FIFA 22 sikeres debütálását ünnepli, amely ismét a legutóbbi eladási listák élére tört. Az új focis játék amúgy jó iránynak tűnik a next gen konzolgeneráció számára, ám az is igaz, hogy az új funkciók eddig semmit sem forradalmasítottak a játékmeneten. Ennek ellenére a sportszimulátor „rekordot ért el”, szeptember 26. óta 9,1 millió játékost gyűjtött össze a különböző PC-s, PS5-ös, PS4-es, Xbox Series X|S, Xbox One és Stadia verziók között. Alig két hét alatt a játékmód összesen 7,6 millió játékosok által létrehozott csapatot generált, ezekkel már 460 millió mérkőzést játszottak le. Az adatokat részben a FIFA: Ultimate Team szolgáltatta.

Forrás: EA.com

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu