Elhunyt a világ legidősebb videojátékos zeneszerzője, Sugiyama Koichi

A Dragon Quest-sorozat komponálója, Sugiyama Koichi több mint ötszáz dalt hozott létre a franchise több évtizedes során.

 

Amikor legidősebbnek neveztük Sugiyamát, teljesen joggal tettük, ugyanis még a Guinness világrekordok könyvében is fellelhetjük a nevét. 1986 óta dolgozott a Dragon Quest zenéin, és az utolsó munkássága a már bejelentett, de még a megjelenésére váró Dragon Quest XII: The Flames of Fate-ben lesz hallható. Úgyhogy rá nyugodtan mondhatjuk, hogy kitartott a franchise mellett három és fél évtizeden keresztül, és ilyesmire ritkán láthatunk példát. (Főleg úgy, hogy idővel a Dragon Quest is rengeteg spinoffot kapott!)

Sugiyama szeptember 30-án hunyt el egy szeptikus sokk miatt, írja a hivatalos Dragon Quest blog, és a temetését zárt körben, a családtagjai és a barátai számára tartották meg, de a Square Enix, a Dragon Quest kiadója tervezi, hogy egy emlékgyűlést tart az elhunyt zeneszerző emlékére, de ennek időpontját a kiadó még nem tűzte ki.

Amúgy Sugiyama nem csak a Dragon Questben hagyta ott keze nyomát: például a World Golf három részében (1985 és 1990 között), a Monopoly Tomy-portjában (1993), vagy például az 1999-ben PS1-re, aztán 2001-ben GBA-ra kiadott Torneko: The Last Hope-ban is hallható volt a munkássága. Persze filmes, tévés tapasztalata is volt, csak pár példa: Skyers 5 (1967), Return of Ultraman (1971), Cyborg 009 (1979), Godzilla vs. Biollante (1989), de ebben az esetben is ott volt a Dragon Quest-kapcsolat (The Adventure of Dai: 1991; Dai no Daibōken Tachiagare!! Aban no Shito és Dai no Daibōken Buchiya bure!! Shinsei Rokudai Shoguo: 1992; továbbá Your Story: 2019).

Sugiyama jelentős hagyatékot hagyott tehát maga mögött, és tény, főleg a Dragon Quest volt az életművének nagyobb része, és lehetséges, hogy a világrekordját más nem nagyon fogja megdönteni, ugyanis a japán zeneszerző kilencven éves korában hunyt el, és más, hasonló életkorban járó, videojáték tematikában dolgozó dalszerzőről nem tudunk hirtelen.

Nyugodjon békében.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu