A Nintendo még mindig nem lát problémát a Joy-Connal, és „elkerülhetetlennek” tartja a Nintendo Switch driftelését

A vállalat a Nintendo Switch kezelőszerveit egy autó kerekeihez hasonlítja, amelyek a használat során elhasználódnak.

 

A Nintendo még mindig Nintendo. A Nintendo Switch Joy-Conjával kapcsolatos több száz driftelési probléma és az érintett felhasználók csoportos keresete után a japán vállalat még mindig nem talál valódi megoldást a dilemmára. Úgy tűnik azonban, hogy nem aggódnak túlságosan, hiszen a vezérlőjük joystickjait egy autó kerekeihez hasonlítják, amelyek a használat során elkopnak. Ilyen értelemben a Joy-Conok sodródását elkerülhetetlen problémának tartják.

Ezt a kijelentést, amely furcsa reakciókat vált ki a játékosokból, a Nintendo Switch OLED-nek szentelt legutóbbi Question to the Developer interjúban tették. Ebben az értelemben Ko Shiota, a Nintendo technológiai fejlesztési részlegének vezetője úgy véli, hogy a Joy-Con elkerülhetetlenül szenvedni fog a sodródástól, mivel a használat során elhasználódik, ahogyan az egy jármű kerekeinél is történik: „például egy autó kerekei elkopnak, ahogy a jármű mozog, mivel állandó súrlódásban vannak a talajjal a forgáshoz. „

Ennek ellenére sajátos ötletük arra készteti őket, hogy elgondolkodjanak azon, hogyan lehetne javítani a Joy-Con működésén. Egyelőre azonban nem értek el jelentős eredményeket: „Ugyanezzel a feltevéssel azon tűnődünk, hogyan javíthatnánk a tartósságot, és nem csak azt, hanem azt is, hogy a tartósság és a kezelhetőség hogyan fér meg egymás mellett. Ez olyasmi, amivel folyamatosan foglalkozunk. „

Ilyen értelemben az interjú azt tükrözi, hogy a Nintendo folyamatosan frissíti a Joy-Conokat, bár még nem találták meg a megfelelő és végleges megoldást a sodródásra. Ezért állításuk szerint a Nintendo Switch OLED rendelkezik a vezérlés legmodernebb változatával, ami bár nem tartalmaz új gombokat vagy funkciókat, de egy újabb kísérlet a probléma megoldására. Mivel nem fejezi be a sodródás megoldását, továbbra is ugyanazok a Joy-Conok, mint az eredeti Nintendo Switch esetében.

Tehát bár a drifteléstől továbbra sem szabadulunk meg a Nintendo Switch OLED-en sem, a cég továbbra is kísérletezik új ötletekkel. Toru Yamashita, a technológiai részleg munkatársa szerint „a kopás mértéke olyan tényezőktől függ, mint az anyagok és formák kombinációja, ezért továbbra is olyan kombinációkkal fejlesztünk, amelyek kevésbé kopnak”.

Egyelőre – bár a Nintendo azt mondja – hogy még dolgozik a problémán, nem úgy tűnik, hogy a Joy-Con kontrollereket hamarosan megjavítják. Emiatt a felhasználók már előálltak ötletes és sikeres ötletekkel, amelyek megoldják a dilemmát, így a Nintendónak nem lesz olyan nehéz dolga, hogy véget vessen a Nintendo Switch driftelésének. Másrészt legalább némi javulást hoz a ma megjelenő Nintendo Switch OLED.

Forrás: Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu