Menu

Átszervezés előtt áll a Ryu Ga Gotoku (Yakuza) Studio, vannak távozók is!

A korábban a Bloomberg által megszellőztetett Yakuza pletykákban joggal bízhattunk.

 

A SEGA alá tartozó stúdió bejelentette, hogy a Yakuzán és a Judgmenten dolgozó stúdiót átszervezik. Ez azzal járt, hogy a stúdió eddigi vezetője, Nagoshi Toshihiro, továbbá a producere, Sato Daisuke is távozott; előbbiről hallottuk már, hogy nagy eséllyel a kínai NetEase új, japán stúdiójához lép át. Yokoyama Masayoshi, a Yakuza-sorozat veterán producere viszont megerősítette, hogy a Yakuza (7): Like a Dragon folytatása Ichiban Kasuga sztorijával már készül is.

A stúdió közleménye szerint 2021 a Ryu Ga Gotoku Studio (innentől csak RGGS) 10. évfordulóját jelenti, és köszöni a támogatásunkat, viszont ezzel a kerek évszámmal új struktúra jön. Yokoyama lesz az RGGS igazgatója és felelős producere (ő a kép közepén látható); Horii Ryosuke lesz a Yakuza-sorozat fő rendezője (balról a harmadik); az RGGS technikai menedzsere, továbbá a (Lost) Judgment rendezője Ito Yutaka lesz (balról a második); az RGGS animációs vezetője Sorimachi Takayuki lett (bal szélen); a Yakuza-sorozat fő producere Sakamoto Hiroyuki (jobbról a harmadik); a Yakuza-sorozat művészeti rendezője Mitake Nobuaki (jobbról a második); míg a RGGS vizuális dizájnjáért és a jelenetek rendezéséért Fukugawa Daisuke (jobb szélen) felel majd.

Yokoyama üzenetében kitér arra, hogy amikor a Yakuza: Like a Dragont bejelentették két éve, élénk kommunikáció volt a rajongók között, és az RGGS ebből sokat tanult. Vannak a változó, a megvédendő, illetve az egymáshoz kapcsolódó dolgok. Ezekre nem is gondolt a stúdió megalapításakor, mert akkor napról napra a jövőbeli boldogságuk megalapozásán dolgoztak, és ezért sok áldozatot kellett hozniuk. Talán pont emiatt voltak képesek ennyi időn át fennmaradniuk.

A világ szerinte egy pillanat alatt meg tud változni, amire nekik is reagálniuk kell. A munkamódszereikre, az életstílusukra, a moráljukra és a játékfejlesztésre is hatással volt az utóbbi másfél év. Az RGGS komoly megalapozása előtt a franchise Nagoshival volt egyenlő, de Yokoyama nem akart erre támaszkodni. Kevés befolyása volt, de a változásért küzdött, és az akkori ellenállás egyfajta bajtársiassággá módosult, és így örökli meg a stúdiót egy remek alkotótól.

Tíz éve augusztus 31-én büszke volt a Ryu Ga Gotokura (Yakuzára), és ez az érzés töretlen maradt. Neki ez valami megvédendő lett. Az RGGS által alkotott játékoknak olyanoknak kell lenniük, amire a rajongók, a színészek és a fejlesztők is büszkék lehetnek. Ez fontos a Ryu Ga Gotoku/Yakuza számára, hogy megmaradjon annak, ami. Most ugyanazt az elhatározottságot fejezi ki az új csapattal, amit tíz éve tett a régivel. Nem lesz menő, ha az elvárásoknak nem tud megfelelni, ezért mindent belead, hogy hű maradjon a szavához. A „kérünk, higgyetek bennünk” helyett inkább hagyná a játékait beszélni. Reméli, hogy Nagoshi és Sato jövőbeli munkáját is támogatni fogjuk.

A Lost Judgmentben, illetve a Ryu Ga Gotoku 8-ban (japánul konkrétan így nevezte a játékot, ami jogos, mert hazai pályán a Yakuza: Like a Dragon Ryu Ga Gotoku 7-es számozással jött ki) már érzékelni fogjuk az előző generációs vezetők elképzeléseit. A Yakuza új részét Sakamoto, Horii, Ito és Mitake fejleszti, míg Yokoyama, Takeuchi és Furuta a sztoriért lesz felelős. Mindegy, hogy 6 vagy 12 hónapon belül történik majd, de be fog mutatni egy új játékot az RGGS-től, ami eltérő lesz, de mégis hasonló, és reméli, hogy olyasmi lesz, amire sokan vártunk. Földhöz ragadt módon folytatná a játékfejlesztéssel teli életét, majd megköszönte a támogatásunkat.

Nagoshi üzenetében szintén megköszönte a rajongóknak a támogatását. Kifejezetten hálás értük. Kitartott, és sok embertől tanult körülötte, ami a kollégáinak járó dicséret, ugyanis ők támogatták azt a gondolatmenetet, hogy folytatólagosan feszegesse a határokat. Egy új RGGS jött létre, ahol a sorozat (sorozatok) folytatódik (vagy folytatódnak…). Nem tudja még, hogy mit fognak csinálni, de úgy hiszi, hogy a következő generáció tovább építi az általa, általuk létrehozott alapozást, és így remek játékokat fognak továbbra is csinálni, viszont nekik is tanulniuk kell, illetve kihívást kell támasztaniuk maguk elé. Ezért azt kéri tőlünk, hogy támogassuk a stúdió ötleteit. Még nem mondta be, hogy hol folytatja, de gyaníthatjuk…

Sato is megköszönte a támogatást, megnevezte az utódokat, és ő is távozik a SEGA-tól. Ő a kezdetek óta a Yakuzán dolgozott, és kilenc évig vezette az RGGS-t, emiatt pedig erősen kötődik a helyhez. Szomorúan hagyja maga mögött a stúdiót és kollégáit, de úgy látja, hogy az RGGS a születése óta eltelt tíz év alatt jelentősen megerősödött. Úgy hiszi, hogy nem csak a Yakuza folytatására lesz ereje a stúdiónak, hanem még tovább is viheti a momentumuk, és a tehetséges személyzet révén ennek nem lesz akadálya. Hálás, hogy másfél évtizedet tölthetett el a sorozattal, és alig várja az új játékokat, de ezúttal már rajongóként.

Ezek után ne lepődjünk meg, ha Nagoshi, és akár Sato is hirtelen a NetEase-nél köt ki…

Forrás: Gematsu

RGG Studio 10 08 21

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu